20.11.2009 16:22

България е отбелязала известен напредък, за разлика от Румъния

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското правителство има намерение да затегне допълнително законите за вътрешната сигурност на страната - съобщава в заглавие обширен анализ на Франк Щир, публикуван на сайта Телеполис.


Според автора изборът на кмет на София е бил изцяло предрешен поради голямата популярност на премиера Бойко Борисов: "И магаре да беше номинирал за кметското място, пак щяха да го изберат", пише познавачът на България Франк Щир, който обяснява забележителната популярност на премиера главно с неговата антикорупционна политика. "Показването на предполагаеми прегрешения и вероятни злоупотреби на бившето тройно правителство от социалисти, царисти и турци беше най-отчетливият акцент в досегашната управленческа дейност на Борисов", се казва още в анализа. Там се прокрадва и предупреждението, че борбата срещу корупцията постепенно се измества от скандали за подслушване и следене по интернет. Статията подробно представя скандалите, свързани с ДАНС, и информира за представения от министър Цветанов проект за промяна на закона за електронните съобщения, който се посреща критично от редица неправителствени организации и юристи като Александър Кашъмов от програма "Достъп до информация". Според Кашъмов промените дават на министерството на вътрешните работи неограничен и безконтролен достъп до данните за връзка в интернет.


Деблокираните евросредства в размер на около 82 милиона евро за България и днес са тема на някои издания като Пропланта. Медията цитира еврокомисаря Оли Рен, който поздравил България за това, че са предприети редица мерки за борба срещу корупцията и злоупотребите. В същото време заявил, че Агенцията за разплащанията към Министерския съвет все още не се ползва с доверие навън и че са необходими нови усилия, за да се осигури правната защита срещу измами и конфликт на интереси. В тази връзка австрийският Ди Пресе подчертава, че липсата на прозрачност прогонва инвеститорите. Вестникът публикува оценките на "Трансперънси интернешънъл" за разпространението на корупцията, според които България е отбелязала известен напредък, за разлика от Румъния. Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец