Свързани новини

23.06.2009 17:41

Бавят с месеци парите от ВИП Брадър

Видян 3840 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средствата, събрани по време на благотворителния трети сезон на ВИП Брадър-3, се бавят с месеци и не могат да стигнат до нуждаещите се деца, научи 19`. Парите ще стигнат от GSM операторите до адресатите чак през август, твърдят запознати.
Сумата, която българските звезди събраха за децата в нужда през третия сезон, осемте концерта „За децата на България” и специалните издания на играта „Стани Богат”, е 2 516 125 лв. Тези пари бяха събрани с sms-и и лични дарения за осем отделни каузи. Сред тях бяха - насърчаване на талантливи деца-сираци, обновяване на рехабилитационните центрове за деца с увреждания и др. В подкрепа на дарителската акция държавата опрости  сумата от ДДС в размер на 430 000 лв. от sms-и и обаждания, за да бъде използвана целево за благотворителните каузи.          
Децата аутисти са сред нуждаещите се, на които кампанията подаде ръка. И тъй като парите ще се разпределят по равно между осемте каузи, които предаването има за цел да помогне, приблизителната сума за всяка от тях е 314 515 лв.
Българчетата, страдащи от аутизъм, обаче може да бъдат ощетени от абсурден спор, научи 19`. Тези над 300 хил. лв. трябва да бъдат разделени между двете детски градини, предназначени за страдащи от това заболяване. Едната забавачка е частна, а другата държавна. И двете са в София, и двете са единствени в България. По правилата на шоуто парите трябва да бъдат разпределени между двете социални заведения.
Частната детска градина „Тацитус“ е създадена от Мина и ексдепутатът от НДСВ Димитър Ламбовски, чието дете страда от аутизъм. Според данни на Министерството на здравеопазването болните от аутизъм деца у нас са над 16 000. Голям процент от тях живее в София.
Майка от Асоциацията за деца с аутизъм обаче започва кампания срещу частната детска градина с аргумента, че „ето, парите пак щели да отидат при депутатско дете“. Други родители, също членове на асоциацията, обаче изразиха пред 19` противоположно мнение. Мина Ламбовска е създала този частен център, водена от проблема на своята рожба. Но както на нея, тя помага и на нашите деца, казаха още родителите. По думите им там болните дечица се връщат към живота и имат перспектива.
Родителите са категорични, че средствата трябва да бъдат разпределени по равно между двете детски заведения. В противен случай, смятат те, идеята ще бъде опорочена.


От Нова телевизия се оправдават с над едномесечното забавяне на парите с GSM операторите. Източници от там обаче са казали, че вината не е в тях.
Компаниите са предложили да приведат парите направо. В отговор от телевизията са предложили по-сложна схема, която е довела до това сумата от благотворителната кампания още да не е стигнала до нуждаещите се българчета.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв