01/04

Свързани новини

18.11.2021 13:13

Беднякът, изтеглил 18 млн.лв. за Хемус умря скоропостижно

Видян 6855 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ Хемус, след което починал от ковид.Скоропостижната смърт е голяма мистерия, тъй като идва броени дни след разкриването точно преди седмица на доста подозрителното разпределение на милионите по един от лотовете за магистралата, а те са общо 9.  За услугите му били обещани 20 000 лв., които той не получил, установи разследване на БРРД и Зов Нюз. Другият главен герой в разследването е софиянецът и ММА – боец Георги Стефанов Шкендов е изтеглил над 11 милиона от името на други две фирми. Напомняме, че миналия петък МВР извади интересни документи за срещата на председателя на федерацията по ММА Стъки, новоизбрания депутат от ГЕРБ и ексминистър на вътрешните работи М. Маринов и босове от кримиконтингента.

В първата част на разследването ни разкрихме две политически свързани лица, които са теглили огромни суми кеш от парите за АМ Хемус. Това са Тома Георгиев Янков от Мездра, шеф на младежката структура на ДПС и Данаил Найденов Георгиев от Лом – водач на листа на ПП Евророма в дунавския град. Те са имали пълномощни да оперират със сметките на две фирми, регистрирани на малоимотни лица и получили 25 милиона от общо 56 милиона лева преведени като аванс на Водно строителство – Благоевград АД от държавната Автомагистрали ЕАД.  За да се прикрият следите парите са минали през буферно дружество – Бул Строй Груп ИГ, което е било собственост на Методи Бачев, също покойния след гръмването на скандалите с магистралните поръчки шеф на строителната фирма Агромах, сега прекръстена Грома и продължаваща да взема яко ин-хаус за десетки милиони до края на управлението на ГЕРБ.

В схемата са използвани общо 5 кухи фирми и четирима пълномощника. Освен вече известните Про Билдинг Груп ООД и Левента 90, в източването на милионите участват фирмите Виндор Монтана ЕООД, Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД.

Прави впечатление, че едни и същи адвокати са обслужвали вписванията за трите фирми в Търговския регистър. Потърсени за коментар те ни разясниха, че получават комплекти с документи за вписване от свой клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София. Репортер на Зов Нюз се свърза със
 
собственичката на счетоводната фирма, но тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на фирмите – фантоми. “Не им искаме лични карти” – заяви тя.

Фирмата “Виндор Монтана” е с история и е регистрирана в Пловдив, но


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.11.2021 11:11

    Още хора ще предадат Богу дух по трасето към Чекмеджето!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си