13.08.2024 17:37

Беларус изпраща ракетни и артилерийски войски в Русия за военни учения

Видян 204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Беларус изпраща ракетни и артилерийски войски в Русия за военни учения, съобщи Министерството на отбраната в Минск във вторник.

Ученията ще включват използването на множество ракетни системи за изстрелване на неуточнен военен полигон в Русия, се казва в краткото съобщение.

В понеделник Минск съобщи, че е изпратил и сили за противовъздушна отбрана за съвместни учения с руски войски. Според изявленията беларуските войници са били докарани със самолет Ил-76 на полигона Ашулук в Астраханска област в Южна Русия.

Преместването на войските става на фона на украинското нахлуване в руската Курска област, което започна преди седмица и косвено засегна Беларус, когато Киев пусна дронове камикадзе през въздушното пространство на страната.


Минск не участва пряко в конфликта в Украйна, но според беларуски официални лица неговата противовъздушна отбрана, която е интегрирана с руската, е прихванала някои безпилотни самолети и е помогнала на руските сили да насочат други.

"Свалените безпилотни самолети изглежда са били сглобени [от Украйна] заедно с инженери на НАТО", съобщи беларуската информационна агенция "Белта" миналата седмица, след като местата на катастрофите бяха разследвани.

Минск и преди е обвинявал Киев, че организира провокации в близост до границата му. На фона на военните действия в Курска област, която се намира на около 180 км от Беларус, страната засили военното си присъствие около границата с Украйна.

Киев заяви, че навлизането му в международно признатата руска територия има за цел да окаже натиск върху Москва да приеме "справедлив мир". Според украински военнопленник, участвал в нахлуването и интервюиран от Федералната служба за сигурност на Русия, на войниците е било казано, че трябва да завземат колкото се може повече руска земя, за да я заменят по-късно с други територии, за които претендира Киев.


 Пламен Валентинов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъжът, пребил жена си на улица Търговска в Перник, остава в ареста

Мъжът, пребил жена си на улица Търговска в Перник, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура - Перник ...

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Късметът все още е с вас

Късметът все още е с вас, използвайте преимуществата,