12.08.2024 15:27

Мирни преговори с Украйна са невъзможни, докато нанася удари по цивилни: Путин

Видян 520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мирни преговори с Украйна са невъзможни, докато нанася удари по цивилно население и заплашва ядрени електроцентрали, заяви руският президент Владимир Путин. По време на среща с висши служители в понеделник Путин засегна неотдавнашното нахлуване на Украйна в граничния регион Курск, както и удара с дрон, който повреди атомната електроцентрала в Запорожие.


Той предположи, че последните действия на Украйна показват защо тя отказва да преразгледа плановете за уреждане на конфликта въз основа на руско предложение или на пътни карти, представени от неутрални страни. "Очевидно врагът, разчитайки на помощта на западните си господари... се стреми да подобри позициите си в преговорите в бъдеще. Но как може да се говори за преговори с онези, които нанасят безразборни удари по цивилни граждани, гражданска инфраструктура или се опитват да заплашват съоръжения за ядрена енергия?", попита Путин.


 Междувременно, украинският президент Владимир Зеленский потвърди, че войските на Киев се сражават на територията на Русия, дни след изненадващото украинско трансгранично нахлуване в руската област.


"Украйна доказва, че наистина знае как да възстанови справедливостта и гарантира точно този вид натиск, който е необходим - натиск върху агресора", заяви Зеленский в нощното си обръщение към нацията в събота, като благодари на "всяка единица" от въоръжените сили на Украйна за това, че е направила възможно "изтласкването на войната на територията на агресора".


Украйна неведнъж е нанасяла въздушни удари по граничния регион Белгород, а проукраински диверсионни групи са извършвали ограничени трансгранични нападения, но операцията в Курск отбеляза първия път, когато редовни украински части и части за специални операции навлязоха на руска територия.


В неделя Зеленский заяви, че руски сили са предизвикали пожар в контролираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Южна Украйна. Публикувайки видеоклип, на който се вижда как дим излиза от една от кулите на територията на централата, Зеленский заяви, че показателите за радиация са нормални, но обвини Русия, че използва атомната централа "за изнудване на Украйна, цяла Европа и света".


Русия обвини Украйна, че е предизвикала пожара на територията на централата.


Пламен Валентинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъртва риба изплува в река Струма край Земен

Мъртва риба изплува в река Струма край Земен

ОДМВР – Перник се е самосезирала за ...

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Животът е театър и вие сте звездата

Животът е театър и вие сте звездата, нали така. Дръжте