15.05.2024 13:14

Без сделка между Москва и Киев: Лондон

Видян 479 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания няма да подкрепи никакво решение на конфликта между Русия и Украйна, което включва това, което тя вижда като отстъпки за Москва, заяви министърът на отбраната Грант Шапс пред радио "Таймс".

Великобритания е сред най-големите донори на оръжие за Киев. През последните седмици Лондон засили реториката си, като заяви, че британските оръжия, доставени на Украйна, могат да бъдат използвани за атаки дълбоко в Русия. Москва неотдавна извика посланика на Обединеното кралство по въпроса и предупреди за възможни ответни действия, включително удари, насочени към "всякакви британски военни съоръжения и оборудване" в Украйна и извън нея.

По-рано във вторник Шапс потвърди, че Киев може да използва доставено от Великобритания оръжие, за да нанесе удар по руския Кримски полуостров. Лондон смята региона, който се присъедини към Русия през 2014 г. след референдум, за "неразделна част от Украйна", заяви министърът на отбраната. Като западните държави не признават законността на референдума.


Освен Крим, четири други бивши украински територии - две републики в Донбас и Херсонска и Запорожка област - се присъединиха към Русия през есента на 2022 г. след поредица от референдуми. Киев нарече гласуването "измама" и твърди, че всичките четири региона и Крим са свои.

Във вторник Шапс заяви, че единственият начин да се сложи край на конфликта е чрез нанасяне на военно поражение на Русия. "Не мисля, че изобщо е правдоподобно (руският президент Владимир) Путин да спечели тази война", каза той, призовавайки за увеличаване на доставките на оръжие за Украйна.

"Много, много важно е САЩ да последват примера на Великобритания. Запомнете: току-що увеличихме парите си за Украйна тази година до 3 милиарда паунда (3,78 милиарда долара), най-големият ни пакет досега", каза министърът на отбраната, имайки предвид по-ранно съобщение на премиера Риши Сунак, който се ангажира да изразходва тази сума за военна подкрепа за Украйна годишно.


 


 


 


 





 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?