13.05.2024 17:05

Използването на противовъздушната отбрана, базирана в Полша и Румъния срещу руски цели над Украйна би било "игра с огъня": Топ немски депутат

Видян 897 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свалянето на руски ракети над Западна Украйна чрез използване на противовъздушна отбрана, разположена на територията на НАТО, би било изключително опасно, предупреди високопоставен германски депутат.

В събота група германски депутати от опозицията и управляващата коалиция заявиха, че подкрепят прихващането на руски ракети и дронове над Украйна чрез използване на защита, базирана в Полша и Румъния.

Депутатите твърдяха, че създаването на 70-километрова зона за сигурност на границата между Украйна и ЕС ще облекчи натиска върху противовъздушната отбрана на Киев. Те обаче добавиха, че сегашният приоритет на Запада трябва да бъде да достави на Украйна възможно най-много оръжия. Те също така признаха, че въпросът ще трябва да бъде одобрен от НАТО.

В интервю за Тагесшпигел в неделя Ролф Мюцених, който председателства парламентарната група на Социалдемократическата партия (ГСДП) в германския Бундестаг, яростно се противопостави на идеята.


 Защитата на украинското въздушно пространство от Бундесвера веднага би ни превърнала във враждуваща страна и би изисквала мандат от Бундестага, обясни той и добави, че ГСДП няма да подкрепи идеята. Мутцених също така твърди, че използването на противовъздушната отбрана на НАТО срещу руски цели би било "игра с огъня".

Москва от десетилетия разглежда пълзящата експанзия на водения от САЩ военен блок към границите си като екзистенциална заплаха. Руският президент Владимир Путин заяви, че потенциалното членство на Украйна в НАТО е една от ключовите причини за настоящия конфликт, докато неуспешните мирни преговори в началото на военните действия се въртяха около неутралитета на Киев.



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Няма да имате много време за себе си


Няма да имате много време за себе си, ще сте заети да