Свързани новини

17.02.2019 13:03

Бойко, иди си, зове Нинова

Видян 2943 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Предлагам ПГ на БСП да напусне парламента”, призова лидерът на Левицата Корнелия Нинова по време на националния съвет в централата на партията. Тя представи аргументите, които наложиха излизането на червените депутати. Соцлидерката изтъкна, че законодателният орган се ползва само с 8% доверие, а поредицата от скандали и погазването на правото тотално дискредитираха управляващите. Като друг мотив за решението си Нинова посочи и окончателното формиране на новата коалиция между ГЕРБ и ДПС.
   „Заливат ни скандали, а премиерът се скри”, започна в словото си лидерът на БСП.  "Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и и отстъпете пътя за предсрочни избори", призова Нинова. Според нея редките изявления на Бойко Борисов не могат да бъдат приемливи за премиер на държавата и лидер на управляващата партия.
  „По скандала Ало, Банов съм, което е корупция на най-високо равнище чрез министри, той казва: „Не искам да влизам в това“. Как не искаш да влизаш? Това е твой министър, това е твоят МС. Там се договаряте как да крадете пари и ти не искаш да влизаш в това”, констатира Нинова. Според нея "ГЕРБ са постигнали такова съвършенство в кражбите и корупцията, че са я превърнали в законна и в държавна политика".
   "С Гебрев и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечеват със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната", каза още Нинова.


  По думите й четири години българските институции, българското правителство са знаели за Гебрев, защото е имало разследване, но се е мълчало. „За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България”, посочи лидерът на БСП. Тя подчерта, че съмненията за пране на пари от Венецуела през българска банка се случиха точно в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро.
„Интересно е, че на фона на тези горещи събития и в България и със загубата на доверие с тези международни скандали отвън, премиерът Борисов, който обикновено е активен и поема отговорност за всичко, се скри“, констатира Нинова.
 „Вече е ясно кой крепи правителството на Борисов”, заяви соцлидерката. "Скритите взаимоотношения ГЕРБ - ДПС получиха видимост. Това е управляващото мнозинство ГЕРБ - ДПС - ОП", подчерта тя.„Лъсна истината за нова управляваща коалиция. Тя беше оповестена от г-н Цветанов“, подчерта Нинова. И цитира изказване на Цветан Цветанов, според което ГЕРБ се съгласили да отпаднат преференциите при гласуването по искане на ДПС. „Само и само да останат на власт с подкрепата на ДПС, посегнаха на правото ви да избирате личности, като размествате партийните листи“, посочи Нинова. Тя информира членовете на пленума, че ГЕРБ са предложили и на социалистите да участват в пазарлъка за отпадане на преференциите в Изборния кодекс (ИК).
Припомняме, че самият Цветанов призна в ефира на Нова, че той се е съгласил от името на ГЕРБ с предложението на ДПС да отпадне възможността за мажоритарен вот  в името на запазване на стабилността на управлението. Подобно признание направи и вицепремиерът Томислав Дончев, който заяви: „факт е, че има моменти, когато получаваме подкрепа от тях (ДПС)”.
  Според Нинова е интересно и изречението на Цветанов: „Съгласих се от името на ГЕРБ“. „Да не би ГЕРБ да са свалили Борисов от лидерския пост и да са избрали Цветанов, да не сме разбрали?", попита тя.
„БСП няма да спре дотук с ИК”, каза още Нинова и обяви: „Подготвили сме сигнала до Венецианската комисия!“ Тя отново се обърна към президента с предложение да наложи вето на измененията в изборните правила.
  "ГЕРБ виждат, че губят доверие и искат да превърнат диктатурата и режима в закон и държавна политика", бе изводът, който направи лидерът на БСП.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще действате доста неразумно

Ще действате доста неразумно, защото преценките ви за