Свързани новини

16.05.2011 16:25

Бойко за МВР: Луд умора нема!

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„МВР се справя блестящо при разбиването на групи за печатане на фалшиви пари“, заяви директорът на Европол Роб Уейнрайт. Той изрази благодарността си за успешната операция, проведена в петък. 

Припомняме, че МВР и Европол проведоха съвместна акция Еврото. Четирима души бяха арестувани в Пловдив при сделка за закупуване на 200 000 фалшиви евро. Спецполицаите са открили заготовки за още 500 000 евро от по 10 и 100 евро. Групата е била следена в продължение на месеци.

Роб Уейнрайт отправи и послание към организираната престъпност в Европа, че Европол ще бъде още по-безпощаден към тях, макар че пейзажът на организираната престъпност вече е променен. Той каза още, че бюрото ще разчита на България за премахване на тумора престъпност. 

„Луд умора няма, той само се поти, това е ролята на МВР в България“, от своя страна заяви премиерът Бойко Борисов след среща с Уейнрайт. Министър-председателят също поздрави екипите на МВР, ДАНС и на Европол за добрата работа.

„За съжаление, имах доста неудобната ситуация да обяснявам, че като държава похарчихме пари и на българския, и на европейския данъкоплатец - заяви той. - През 2003- 2004 година задържахме групата, която е най-опасната в Европа и която прави перфектни копия на европейската валута, но те бяха осъдени условно с пет години изпитателен срок и аз не мога да обясня защо присъдата е условна. Машината Хайделберг, която печати ментетата, пък е върната на собствениците. Няма как да обясня това на директора на Европол“, заяви Борисов.

„Ако не бяхме дошли ние на власт да ги спрем, те щяха да отидат и в други държави“, допълни премиерът.




Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец