Болезнена теория обяснява защо извънземните не са се свързали с нас на Земята

Свързани новини

03.05.2024 07:44

Болезнена теория обяснява защо извънземните не са се свързали с нас на Земята

Видян 3107 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предположенията, че отвъд нашата планета съществува някаква форма на извънземен живот, датират още от Древна Гърция и Рим, но хората все още не са установили контакт.



Съществуват различни теории, включително самотното предложение, че интелигентността на човешко ниво е напълно "уникална" във Вселената, но един учен разкри по-вероятен сценарий - извънземните цивилизации са били унищожени от гама-изригвания (GRB).



ГРБ са изключително енергийни експлозии, наблюдавани в далечни галактики, които се случват, когато ядрото на масивна звезда изчерпи ядреното си гориво и се срине под собственото си тегло, освобождавайки мощна радиация от типа "супернова".


"Това е силно фокусиран лъч", казва професорът по астрономия д-р Фредерик Уолтър пред DailyMail.com. "И ако е насочен през равнината на галактиката, той би могъл да стерилизира около 10 процента от планетите в галактиката.



Това е само едно от многото възможни обяснения - отбеляза той, - някак си болезнено, предполагам.


 НАСА нарича гама-изригванията "най-мощният клас експлозии във Вселената".



Типичното избухване излъчва ярък сноп насочена енергия: един квинтилион (1, последвана от 19 нули) пъти повече от яркостта на нашето слънце, което е повече от достатъчно, за да изгори извънземна цивилизация от нейното място в галактиката.



За щастие, въз основа на десетилетия изследвания на орбиталната гама-обсерватория Комптън на НАСА, гама-изригванията са сравнително редки в нашата галактика, Млечния път.



Когато сателитът на обсерваторията "Комптън" беше изстрелян през 1991 г., изследователите на НАСА очакваха да видят повече "GRB", излъчвани от нашия галактически диск с формата на палачинка.



Но в действителност тези експлозивни "супернови" събития се срещат много по-често в по-млади, отдалечени галактики, които все още са горещи в процеса на формиране на нови звезди, или в случая на дълготрайните GRB, които превръщат колапсиращите звезди в черни дупки.



Смята се, че във всяка галактика на всеки около 100 милиона години има избухване на гама-лъчи - твърди д-р Уолтър, който води курс по търсене на извънземен живот в университета "Стоуни Брук" в Ню Йорк.



Средно за един милиард години може да се очаква, че значителен брой цивилизации ще бъдат унищожени - каза той, - ако съществуват. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец