31.07.2024 14:13

Бонев, Терзиев и Братоев ще трошат милиард за метролиния до никъде, някой ще спечели десетки милиони от игра с цените на имотите дори само от новината за това

Видян 555 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо покрай Симеоновския лифт, а оттам с Витоша, с привличащите над 40 000 души всекидневно Ринг мол и ИКЕА, с новите комплекси отвъд Околовръстния път, заселени вече с десетки хиляди рабтещи и живеещи хора, както и с Бизнеспарка, където да се срещне с първа линия на метрото, според обществена поръчка за проект за разширяване на метрото Втората синя линия на подземната железница ще отива до кръстовище в Студентския град. До което в момента се стига за 8 минути с метро и още 5 с автобус от Софийския университет.

Разбира се, поръчката за проект е насочена към усвояване на немалки средства на този етап, тъй като осигурено финансиране за разширение на Втората линия на метрото няма и няма да има. Понеже струва повече от 1 млрд. лв., които очевидно кметът де юре Терзиев, кметът де факто Бонев и обгрижваният от тях шеф на Метрополитен Братоев желаят да направляват накъдето са решили.

И където вероятно има сериозни интереси за продажба на терени, защото дори само обявяването на поръчка за проект вече играе огромна роля при формирането на цените.

Истината е, че проект за разширяването на Втора линия има и той е съвсем логичен, като основното към което е насочен е да свали над 60 000 души на ден от колите, да ги качи на метрото, да спести задръстванията по Околовръстния път и съседните претоварени булеварди Черни връх, Симеоновско шосе и т.н. и да спести тонове вредни емисии, като пази чист въздуха. А едновременно с това прави и бърза връзка от центъра до планината Витоша – 10 минути. Незнайно защо като съветници в миналия мандат Бонев и представителите на ДБ се възпротивиха на това.

Сега се разбира защо. Просто са искалми те да пускат поръчки. Независимо имат ли смисъл.

Само напомняме, че попитан на тв дебатите преди 10 месеца защо коалицията ППДБСС е против удължаване на метрото от сегашната последна станция при мол Парадайз, тогавашният кандидат – кмет на София Терзиев отговори „и сега има трамвай до Симеоново”. Нещо, с което хвърли в недоумение всеки софиянец, който знае, че не е имало, няма и няма да има трамвай към Симеоново. Откъдето, по ирония на съдбата Терзиев каза, че пристига за тв дебатите.

Неговите опоненти изпуснаха шанса да използват абсолютно неадекватния му отговор и да разнищят подготовката на кандидата, който малко по-късно ни стана и кмет.

Сега той обявява поръчка за нещо, против което досега беше. Какво и да ни говорят, явно става дума за пари.

Eто и къде ще се намира всяка от новите пет станции според публикувалия новината официален медиен орган на кмета в. Капитал, чийто собственик имаше големи интереси в строителството и недвижимостите, каквито като предприемач има и самият кмет, чиито недвижимости и в момента се експлоатират и носят доход – цялата тази мрежа сигурно е случайно съвпадение:

Метростанция 1 – при кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Димитър Манчев“;

Метростанция 2 – при кръстовището на ул. „Проф. Васил Арнаудов“ и ул. „Стефан Савов“;

Метростанция 3 – при кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Проф. д-р Ив. Странски“;

Метростанция 4 – при кръстовището на ул. „Акад. Стефан Младенов“ и ул. „Проф. Атанас Иширков“;

Метростанция 5 – при кръстовището между бул. „Акад. Стефан Младенов“ и ул. „8-ми декември“ с ул. „Доктор Йордан Йосифов“.


Радостина Тонева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 най-лесно се краде от метрото 31.07.2024 14:19

    Няма да поправят пътищата, ще копаят метро до Бусманци.

RSS

Най-нови

Последният 3-годишен круиз закъснява с 2 месеца

Последният 3-годишен круиз закъснява с 2 месеца

Първо беше тригодишният круиз, който ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Покажете на приятелите си

Покажете на приятелите си, че държите на тях и че ги