Свързани новини

22.07.2013 15:30

Борисов: Европа е солидарна с България срещу тероризма

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Решението на ЕС да включи военното крило на Хизбула в европейския списък на терористичните организации показва, че Европа е не само солидарна с България, но е и решена да се противопостави на всяка форма на тероризъм. Искам да благодаря на всички български служби и институции, които работиха с нашите съюзници в ЕС, САЩ, Израел, Австралия и Канада, не само за да се разкрие кой стои зад трагедията на летище Сарафово, но и за да можем всички в България и Европа да бъдем по-силни и по-сигурни днес". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Съвета на външните министри на ЕС, да включи военното крило на Хизбула в европейския списък на терористични организации.

Решението идва една година след трагичния атентат на летище Сарафово, в който загинаха един български гражданин и петима израелски туристи. През февруари 2013 правителството на ГЕРБ обяви, че има достатъчно основания да се смята, че хора свързани с военното крило на организацията стоят зад атентата. Тогава България поиска от ЕС адекватни мерки, които да защитят европейските граждани от подобен тип атентати. В месеците след февруари, както стана известно от изявление на вътрешния министър Цветлин Йовчев, са открити допълнително следи, които потвърждават първоначалната теза.

„Днес ЕС изпрати ясно и категорично послание към всички компоненти на ливанското общество – ние ще продължим да работим с всички партии, които участват в легитимния политически процес, ще подкрепяме националния диалог и институциите на Ливан, но ще бъдем безкомпромисни спрямо тероризма и насилие във всяка негова форма", заяви по повод решението на ЕС бившият министър на външните работи в правителството на ПП ГЕРБ Николай Младенов.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак