19.02.2009 14:27

Борисов гони "Вълка“ от София

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вече има яснота кой ще чисти петте столични района. Ще ми бъде много трудно, но аз съм поел ангажимент Вълка да го изгоня." Това каза пред журналисти кметът на София Бойко Борисов. "Въпреки огромния риск, който поемам, ще вървим докрай с общинското предприятие "Чистота” и връщането на чистотата на подчинение на общината. Т.е. в близко бъдеще създаване на общинско предприятие, което да чисти цяла София", допълни Борисов. "Поел съм ангажимент да изгоня Вълка от София и въпреки риска вървим докрай със създаването на общинското предприятие "Чистота".

"По-добре да се заринем с боклук, но да изгоним Вълка (това е прякорът на собственика на фирма Волф Румен Гайтански -бел.ред.)", заяви днес столичният кмет Бойко Борисов пред журналисти, след обсъждането на бюджета от Общинския съвет.

По думите на Борисов СДС и БСП не са разбрали това, което са им казали от Европа. "Ние и без тях ще се оправим. Те забравиха, че именно при тяхното управление беше разграбен градът и оставен в това състояние. Когато станах кмет, заварих балиращи машини, затворено сметище и Вълка в София. Към днешна дата 50% от отпадъка на София се сепарира и рециклира”, каза още кметът на София.

Консорциум "Титан Чистота" АС ще поеме два района. Другите райони ще бъдат поети от "Чистота-Искър". "Заради този капан, който преди 10 години е заложен – кофите да са на концесионерите, вместо да си ги купи общината, коценсионерът заплаши, че ще си прибере 15 000 кофи. Няма да спра да обяснявам на софиянци, че е по-добре няколко дни да се заринем с боклук, в чували да го извозваме, ако трябва ще впрегна цялата администрацията на общината да ги изнася с чували, начело с мен, но трябва да вървим докрай да изпъдим Вълка. Иначе всички вопли на БСП и на останалите са в посока на мандатоносителя. Само преди няколко дни, когато беше официалната вечеря с г-н Мартенс, Вълка и депутат от мандатоносителя си вечеряха на съседната маса”, каза Борисов. Той изрази надежда за разбиране от обществото, при евентуални проблеми с боклука.
Фирмите концесионери поемат ангажимент за почистването на петте столични района до провеждането на конкурс.

По думите на Борисов, съпротивата относно концесионера е голяма. Задействани са дори КЗК и съда, само и само, за да се нулира конкурсът. Съветниците от БСП също се включиха в това чрез задействането на нотариус, обясни още Борисов. "Явно старото статукво БСП и СДС не разбира казаното от Европа, при тяхното управление беше разграбен града (бел. р. има предвид управлението на СДС). Затова нека не правят подобни изказвания както днес за бюджета, защото изглежда имат къса памет“, така коментира Бойко Борисов позицията и критиките на БСП и СДС относно бюджет 2009 година на София.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец