28.10.2024 14:34

Борисов и Фандъкова бият двойно по преференции лидерите на ППДБ, но как Божанов събира 10 379 в нощта на дългите ножове в еврокоалицията – двойно над К. Петков, а Пейков смазва Ас. Василев?!

Видян 435 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интересни данни излизат при 100% обработени протоколи за преференциите в София: очакван растеж при ГЕРБ и нощ на дългите ножове при ППДБ, което подхранва слуховете за разпада й. Ето ги данните:

В битката в лидерския 25-и МИР Бойко Борисов има 2 пъти повече лични преференции от Николай Денков, когото кой знае защо ППДБ продължава да бута напред: 9912 срещу 4946 гласа. Нищо чудно, в района е родната на генерала Банкя, където всички го подкрепят, както и силни за партията райони като Люлин и Надежда. 3 от 13-те, спечелени от ГЕРБ на тези избори – 10 повече, отколкото точно преди година на местните избори.

В 24-ти МИР: центъра на София, Йорданка Фандъкова, първа в списъка на ГЕРБ, получава високо доверие като бивш кмет на фона на хаоса при наследника й на поста, което се изразява в 7515 преференции против 4184 за водача на листата на ППДБ  Надежда Йорданова.

Тези числа са много интересни на фона на сензационните данни от 23-и МИР, където поставеният 7-и Божидар Божанов, без да е лидер, без да е широко популярен – 9 от 10 няма да се сетят как се казва, ако изобщо го разпознаят, щом го видят, без дори да е от София – по тежкия му диалект личи, че е родом от морето, прави 10 379 преференции. При 5986 на лидера на ПП и на цялата коалиция ППДБ Кирил Петков, с когото заедно са разследвани за рекет за милиони над министъра на еуправлението в техния последен кабинет.

Дали е имало антикорупционно мотивиране на гласоподаватели? Как се получават иначе тези фокуси? Трябва да се разследва. А иначе една поговорка  гласи: „Каквото и да ти говорят, става дума за пари”.

Нощта на дългите ножове в ППДБ не приключва със случая Божанов, който измества с 8 пъти по-голям брой преференции самия лидер на ДСБ Атанас Атанасов, когото изпреварва и друго от остриетата на Да, България – Ивайло Мирчев с 3934 преференции.

Войната обаче не е само Да, България срещу ДСБ. Двамата другари на Христо Иванов правят показно и на Лена Бориславова, защото всеки я бие по популярност в коалицията  с нейните 3787 преференции.

В нейната листа има и обратен удар. Певецът с 1 парче от ДСБ Стоян Михалев, поставен едва на пето място в най-силния за партията си район, където тя изкарва гласовете на коалицията, дръпва, макар и само с 1049 преференции, далеч пред никому неизвестните Петър Кьосев и Йордан Терзийски.

В пловдивските листи също е весело. Бойко Борисов разбива двойно Асен Василев в неравната битка на водачите – 6828 към 3423. Манол Пейков бие с 3934 преференции „лидера” на ППДБ, който се посрамва с едва четвърто място и в другата си листа – родната му Хасковска. Артистичният представител на ДБ прави за смях и изпреварва над 20 пъти поставения втори „юрист” Стою Стоев с неговите 184, подминат и от момичето на ДСБ, също част от ДБ, Катя Панева.

Това далеч не са всички кални номера в ППДБ, регистрирани на тези избори в нощта на дългите ножове, в която те се превърнаха за коалицията. Дали тя ще се сцепи в новия парламент, след като на старта на кампанията ПП и ДБ обявиха, че се явяват на избори заедно „за последно”?

 
Екип на 19 минути


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 03 ноември 21:00ч.

Черно злато 2011 г. ‧ Военен/Приключенски филм ‧ 2 ч 10 мин

Режисьор: Жан-Жак Ано
В ролите: Антонио Бандерас Емир Несиб Марк Стронг Sultan Amar Таар Раим Prince Auda

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес най-добре бихте се почувствали

Днес най-добре бихте се почувствали, ако положите