Свързани новини

16.07.2016 14:33

Борисов: Имам пълните уверения, че границата няма да бъде поставена под натиск

Видян 1761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имам пълните уверения, че българо-турската граница няма да бъде поставена под натиск. Това каза премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг в МС след срещата между него и турския посланик Н. Пр. Сюлейман Гьокче, предаде Фокус.

"Имаме комуникация с турското правителствo, с премиера, с посланика. Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Заедно с турската страна продължаваме да я охраняваме. Въпреки всичко съм изпратил военния министър, главния секретар на МВР, началника на генералния щаб и с 230 войници допълнително сме подсилили "Гранична полиция" в региона, защото може да се очаква все пак натиск", заяви премиерът Борисов.

 Няма индикация да има пострадали българи след неуспешния опит за преврат в Турция.

 „Изказах съболезнованията си към всички загинали, към техните семейства“, заяви Борисов, който отбеляза, че през месец-два пише съболезнователни адреси докъде ли не в света, което още веднъж потвърждава тезата му, че трябва политиците много по-сериозно да се заемат с тази дейност в цял свят и да се намери трайно решение, което да бъде мирно.

  „Непрекъснато войни, военни операции, военни намеси - нищо добро не носят към този момент“, каза Борисов. Той увери, че КПП-тата работят. „От снощи дори и да е имало неудобства е нямало как при тази ситуация в Турция да ги накарат да пуснат КПП-тата и след няколко разговори с външния министър на Турция и с наши колеги, са успели да отворят пунктовете, които работят в момента“, посочи премиерът.


  По думите му обаче все още конфликтът не е напълно локализиран от това, което има като информация и затова препоръчва на всички да отложат каквито и да е пътувания, за да не бъдат поставени в екстремна ситуация. На въпрос дали има информация за пострадали българи той отговори, че няма индикация за такива.


  „За радост комуникациите съществуват и вие виждате всеки гражданин се обажда и през медиите и през външно министерство и през дежурните ни центрове. Към този момент това, което знаете вие знаем и ние – нямаме някакво индикиране по въпроса. Държим и самолет в готовност и бихме могли да помагаме, но все още не е достатъчно стабилна ситуацията там и рисковете биха били големи, защото виждате, че става въпрос за преврат, в който участват F-16 и най-съвременни хеликоптери, които хвърлят бомби. Така че дори и за гражданската авиация не е много сигурно“, посочи още той.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв