Свързани новини

04.02.2015 17:55

Борисов: Никакви ангажименти за война – ние сме миролюбив народ!

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов отрече категорично член на правителството да е давал каквото и да било съгласие за участие на България в евентуални военни действия. 


Той заяви, че може да гарантира само за разговорите, водени пряко с него и с хора от кабинета му. “Не мога да говоря от името на президентството, защото не съм информиран. Не съм чувал да е поеман ангажимент. Ако трябва, ще питам и след това ще кажа“, каза още той.

От думите на премиера става ясно, че президентът не казва какво точно е говорил с американците и дали им е обещавал нещо. 


Припомняме, че при откриването на парламента и при връчването на мандата държавният глава се заяде с министър-председателя. А на 18 януари Борисов допусна, че може да бъде издигната жена за президент на следващите избори като кандидат на ГЕРБ. 


“Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме", заяви тогава премиерът. По-късно стана ясно, че се бил пошегувал, но това изказване предизвика широк обществен дебат.


По темата за войната в Украйна Борисов заяви, че България няма да участва в този конфликт, но подобни думи не сме чули все още от Плевнелиев.


„Днес говорих половин час с министър Николай Ненчев, тъй като той отива на среща на НАТО в Брюксел. Дал съм категорични разпоредби по тази тема. За наше най-голямо съжаление Кримското (б.р. Минското) споразумение не се спазва и войната се разраства в чудовищни размери - съвсем близо до нас. На срещите и с генералния секретар, и с външния министър, и с другия държавен секретар, категорично ясно и точно съм казал, че България не бива да бъде въвличана в подобен конфликт. Българският народ е миролюбив и всяка тема за военни действия не е приемлива”, категоричен беше министър-председателят. 


“Говорено е само за тези изнесени щабове в няколко държави. Те са логистични, не са свързани с каквато и да е военна техника. Те са на базата на подготовката на силите за сигурност, ако не дай Боже... На министър Ненчев категорично съм му казал да не поема ангажименти, каквито и да били. Ако има такива, да дойде в парламента и да каже какви са. Нито аз, нито Ненчев, сме оторизирани от народа за такива решения”, заяви Борисов.


Той допълни, че в страната ни може да дойдат бежанци и от Украйна. От думите му стана ясно, че България ще изпрати хуманитарна помощ там.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката