05.10.2015 15:02

БОРКОР иска да се създаде нов пост - служител по почтеността

Видян 2554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антикорупционното звено БОРКОР предлага да се създаде нов пост в държавната администрация - служител по почтеността. Препоръката е записана в секторните антикорупционни планове, които са разпратени до всички министерства и до Висшия съдебен съвет, съобщава Mediapool.bg.


Предлаганият от БОРКОР нов вид служител ще проучва кандидатите за чиновници и ще съдейства за установяване на нарушения на вече назначените. Той ще работи по сигнали на граждани и със служители, които подават сигнали за нарушения. Служителят ще обучава чиновниците за задълженията при разкриване на корупция, конфликт на интереси и нарушение на етични принципи.


Според БОРКОР подходяща мярка е засилване на гражданския контрол върху дейността на администрацията. Това може да стане чрез изготвянето на примерни образци на жалби и сигнали до съответното антикорупционно звено.


"Сега в антикорупционните планове се залагат твърде общи и формални индикатори за оценка на изпълнението на съответната антикорупционна мярка. Критериите трябва да се конкретизират и реално да оценят напредъка", обясни директорът на БОРКОР Елеонора Николова, цитирана от вестник "Сега".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци