Бразилия обмисля забрана на спортните залагания

Свързани новини

07.10.2024 12:12

Бразилия обмисля забрана на спортните залагания

Видян 318 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бразилският президент Лула да Силва обеща да забрани онлайн спортните залагания, ако въведените неотдавна разпоредби не успеят да ограничат това, което той определи като „пристрастяване“ на нацията и свързаните с него проблеми.

Южноамериканската страна, която обича футбола, преживя рязък ръст на хазарта, след като през 2018 г. бяха легализирани онлайн спортните залози. Неотдавнашни проучвания сочат, че хазартът влияе отрицателно върху доходите на домакинствата, като прави по-вероятни постоянното задлъжняване и семейния фалит.

Смята се, че хазартната лудост е довела и до спад в потребителските разходи, като по този начин отклонява пари от икономиката. В стремежа си да се справи с проблема бразилското правителство въведе нови правила за работа на онлайн платформите за залагания.

Правилата изискват чуждестранните компании, които рекламират в Бразилия, да бъдат лицензирани, да имат местни корпоративни офиси и канали за обслужване на клиенти за залагащите, както и да разполагат с политики за предотвратяване на прането на пари. Освен това залаганията с кредитни карти ще бъдат забранени съгласно новата директива, която трябва да влезе в сила до края на годината.

В реч пред репортери, след като гласува на общинските избори в Сао Пауло в събота, Лула заяви, че „няма да се поколебае да сложи край на (залаганията) окончателно“, ако новоналожената регулация не проработи.

Въпреки че Лула се обявява против пълното прекратяване на онлайн залаганията с аргумента, че забраните никога не са ефективни за спиране на незаконните дейности, той настоява, че е неприемливо семейства с ниски доходи, които получават социални помощи по бразилската програма Bolsa Familia, да харчат пари за залагания.


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  М.Бакалова с вечеря в Тифани

М.Бакалова с вечеря в Тифани

Не със закуска, а с вечеря в Тифани и не в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 13 октомври 21:00ч.

Вън от пещта 2013 г. ‧ Трилър/Екшън ‧ 1 ч 56 мин

Режисьор: Скот Купър
В ролите: Крисчън Бейл Ръсел Базе Кейси Афлек Rodney Baze Jr. Уди Харелсън Харлан Дегроат

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Хубав ден за начало на седмицата

Хубав ден за начало на седмицата. Ще се чувствате добре