Свързани новини

24.04.2009 17:03

БСП тръгва на "изборен туризъм" в Турция

Видян 1149 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Областното ръководство на БСП в Кърджали смята изключително сериозно да работи предизборно с българските изселници в Турция, предаде БГНЕС. Утре с три автобуса от Кърджали за Одрин потеглят най-преданите червени активисти, водени от бизнесмена и член на Висшия съвет на БСП Назми Мюмюн. В програмата на посещението е предвидена среща с изселническите организации, занимаващи се с проблемите на турците, изселили се в южната съседка по време на т. нар. "Възродителен процес", както и по предшестващите го междудържавни спогодби. Лидерите на столетницата съобщават неофициално, че ще работят за привличането на турски гласове от средите на твърдия електорат на ДПС, но няма да организират "изборен туризъм" с автобуси през границата. "Ще припомним на нашите хора, че за техните интереси и проблеми има и друга партия, освен ДПС и ще ги уверим, че няма да сбъркат, ако на предстоящите избори ни подкрепят. Готови сме и да се извиним за "Възродителния процес", макар част от нас самите да сме били негова жертва и потърпевши", заяви Назми Мюмюн.
Държавни глави и висши политици от България поднасяха извиненията си за смяната на имената на турците, като се възползваха от официалните си визити в Турция, а ние ще го направим съвсем човешки, за да ни повярват, каза още той. Програмата на одринския флирт предвижда и среща на лидерите от Кърджали с местната централа на Турската социал-демократическа партия, чийто национален лидер е Дениз Байкал. Очаква се двете областни ръководства да подпишат протокол за сътрудничество, като представителите от Кърджали силно разчитат на подкрепа за изборите.
Според активисти на БСП в Кърджали операцията сред изселниците ни в Турция е логично да даде положителен резултат. Те довериха пред БГНЕС, че в момента между лидерите на БСП и ДПС в града вървят преговори хората на Доган да подкрепят мажоритарния кандидат на червените. Какво обаче ДПС ще поиска в замяна, още не било ясно.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей