09.07.2024 11:55

Булгаргаз заведе иск срещу Газпром за 400 млн. евро обезщетение

Видян 686 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Булгаргаз" заведе арбитражен иск срещу Газпром за обзщетение от 400 млн. евро за вреди, претърпени в резултат на едностранното преустановяване на доставките на природен газ преди повече от две години, в края на месец април 2022 г.

Искът е заведен вчера ” пред Арбитражния съд при Международната търговска камара в Париж, посочват от българския газов доставчик.

От дружеството припомнят, че в края на месец май 2024 г. "Булгаргаз" ЕАД изпрати покана до "Газпром Експорт" за доброволно уреждане на претенцията на българското дружество, съгласно договора между двете компании.

"След като руската страна не предприе действия за извънсъдебно разрешаване на въпроса, "Булгаргаз" предприе необходимите стъпки с цел защита интересите на дружеството", посочват от дружеството.

Арбитражният съд при Международната търговска камара в Париж е една от най-авторитетните институции в света, които администрират разрешаване на международни търговски спорове.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Арестуваха 8 души за трафик на мигранти по Балканския маршрут

Арестуваха 8 души за трафик на мигранти по Балканския маршрут

Спецоперация на румънската полиция и ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ще разберете интересни неща за себе си

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ще разберете интересни неща за себе си, но опитайте да