Свързани новини

23.04.2015 17:36

Ченалова: Започва „лов на вещици“ и част от тях са магистрати

Видян 792 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мисля, че започва „лов на вещици” и част от тези вещици са магистрати." Това каза съдия Румяна Ченалова, след като съдът потвърди наложената й от Софийски градски съд мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 8000 лв.


 


„Не може да се представят справки за абсурдни престъпления. Как съдия може да извърши престъпление, свързано с производство на наркотици? Материалите по делото продължават да стоят. Това са абсурди“, заяви тя, цитирана от Агенция „Фокус“.


 


Според съдийката, начинът, по който е работено по досъдебното производство е бил изключително пасивен – в рамките на 2-3 месеца са извършени разпити на няколко свидетели, което може да стане за един ден.„Определено прокуратурата има общо, защото тя повдига обвинения“, смята Ченалова.„Нямам никакви лични контакти с главния прокурор, но по начина, по който той коментира моето изявление във връзка с делото, виждам намек за това, че няма да се спре до тук. Дори може да се коментира като заплаха“, каза още тя. Според Румяна Ченалова, много е възможно да има поръчка от изпълнителната власт. Тя допълни, че нейни близки, свързани със съдебната система, са я предупредили да се пази.


 


Тя разтълкува започването на това дело като предупреждение да не се засягат определени интереси.„Известни са ми доста неща за начина на работа на съдебната система и може би някои хора се притесняват“, заяви тя и обясни, че до момнента не е казвала подобни неща, защото "човек започва да говори, когато загуби всичко, когато е разочарован и огорчен от нещата, които се случват и няма какво повече да губи".


 


"Не съм се срещала с Бойко Борисов", категорична бе съдийката по повод публикувани информации за такава среща. "Нито съм жертва, нито съм светица. Имам своите грешки", допълни тя. На въпрос относно делото „Октопод“ съдийката каза: „Не бих казала, че съм допускала грешки по делото "Октопод".


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей