29.07.2024 14:34

Чия поръчка изпълни областният управител Вяра Тодева, когато унищожи Паметника на Съветската армия: Таков

Видян 675 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чия поръчка изпълни областният управител Вяра Тодева, когато унищожи Паметника на Съветската армия, попита председателят на БСП - София и на групата на МК "БСП за България" в СОС

Рано или късно от ПП-ДБ-СС ще се научат, че законите в страната трябва да бъдат спазвани. Това коментира Иван Таков, председател на БСП - София и на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС. Той добави, че не е изненада емоционалната реакция от страна на заместник-кмета по финанси Иван Василев, на председателя на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев и на техните колеги по повод решението на областния управител Стефан Арсов да отмени заповедта на кмета Васил Терзиев, с която той връща доклада за стартиране на конкурси за назначаване на Съвети на директори в общинските търговски дружества до провеждане на конкурси.

"Всички бяхме свидетели на поведението им по време на сесията, на която дискутирахме докладите. Очевидно още им е трудно да осъзнаят къде се намират. Държавното и общинско управление предполагат друг вид култура не само на поведение. Може и да го разберат, но явно ще е по трудния и болезнен начин, коментира Иван Таков. - Редът и законите в страната трябва да бъдат спазвани от всички, дори и от кметовете, съветниците и администрацията на ПП-ДБ-СС в Столична община. Законите в държавата не са пластилин, за да могат те да си ги оформят, според нуждите им и ако не им харесва, да ги смачкат и да ги преправят.


Законите в държавата са, за да бъдат спазвани такива, каквито са. В конкретния случай областният управител спази реда и закона и според правомощията си взе решение. На нас също не ни харесваше решението на Вяра Тодева да унищожи Паметника на Съветската армия. Но го направи, без да й мигне окото. Да попитам аз - чия поръчка изпълни тя преди 7-8 месеца? Тогава за ПП-ДБ-СС всичко беше законно, по съответния ред и бяха много доволни. Сега също действията на областния управител Стефан Арсов са напълно според реда и закона. Никой няма причина да оспорва решението му, а още по-малко да му иска оставката, защото е спазил закона".

Иван Таков коментира и решението на кмета Васил Терзиев да назначи временно изпълняващ длъжността главен архитект на София, след като в петък прие оставката на арх. Здравко Здравков. "Ето това действие на кмета вече е изненада за мен, заяви лидерът на столичните социалисти. - След като той самият, заместниците му, общинските съветници от ПП-ДБ-СС превърнаха една сесия в истинска гротеска заради смяната на досегашните ръководства на общинските дружества и назначаването на временни до конкурс, след като днес поискаха дори оставката на областния управител по тази причина, кметът Терзиев направи точно това, срещу което се борят те. Скоростно си назначи временен главен архитект. Има обаче една съществена разлика. Докладът за общинските дружества беше подкрепен от две трети от политическите групи в СОС.


А решението за назначаване на временен главен архитект е еднолично на кмета, без да е съгласувано с нито една друга политическа група в СОС. Ето това е единствената цел на ПП-ДБ-СС в СОС. Да правят каквото си искат, без някой да им пречи. Всички техни заявки за прозрачно управление, за различен модел от този на ГЕРБ в общината, за подготвен екип от професионалисти оттекоха в канала веднага след изборите миналата година. ПП-ДБ-СС много бързо влязоха в обувките на ГЕРБ в Столична община. Услади им се управлението и забравиха за предизборните си обещания. Но пропускат един много важен факт - нямат мнозинство в СОС.


Няма как да безчинстват в Столична община така, както го правеха управляващите в предишните два мандата. Ние от "БСП за България" със сигурност няма да им го позволим. Ще подкрепим всяко тяхно добро и полезно за София и за гражданите решение и ще спрем всеки техен опит да използват властовите инструменти за лично облагодетелстване. На нас тази роля ни определиха гражданите на София на местните избори миналата година".


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Погледнете нещата откъм положителната страна

Е, имали сте и по-добри дни, но пък днес ще имате много