Свързани новини

06.08.2019 16:18

Чуждестранни медии: Бг гранични полицаи малтретират бежанците

Видян 2539 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България отрича публикации в германски и британски медии, че гранични полицаи са малтретирали бежанци, преминали границата с Турция, предаде БНР.

Съвместно разследване на германската обществена медия ARD, разследващия уебсайт "Коректив" и британския вестник "Гардиън" разкрива, че Европейската гранична служба "Фронтекс" си е затваряла очите пред лошо третиране на бежанци от граничарите на външните граници на Европейския съюз. Репортажът на германската телевизия ще бъде излъчен тази вечер.

Разследването обвинява местните граничари в употреба на сила и заплаха за връщане на мигранти и така се нарушава основното право за търсене на убежище.

В Мюнхен българският министър на вътрешните работи Младен Маринов коментира твърдения от журналистическо разследване за лошо третиране на бежанци в България, Унгария и Гърция.

България спазва всички разпоредби, свързани с правата на човека, е заявил вътрешният министър Младен Маринов след разговори с баварския си колега Йоахим Херман в Мюнхен.

„Български гранични служители употребяват сила само в случаите, когато ситуацията го изисква“, е допълнил Маринов и е обяснил, че такава ситуация например е агресия срещу служителите. Помолен да коментира твърденията на разследващите журналисти, баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви:

"За мен е важно политиката на българското правителство за охрана на външната граница на ЕС да отговаря на изискванията на ЕС - да се проверява кой влиза в страната и да го регистрира в системата Евродак".


 Снимка: Нова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.08.2019 06:10

    На господин Херман и на плужеците от АРД, Коректив и Гардиан можем да им кажем какво викаше дядомо ми за такива като тях: Един си гледал неговата си работа и тя му биля у ред! Да си гледат джендърполитиките и интеграцията и да не се бъркат у машата си работа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес определете кои са вашите основни силни страни

Днес определете кои са вашите основни силни страни и