Свързани новини

24.03.2013 14:16

Държавата пак краде от нашите пари за здраве

Видян 2042 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Страхотен скандал се завихри в здравната каса – държавата прилапа 59 милиона лева от парите й. Те нямат общо с онези, пак прибрани от управниците 50 млн. лева, за които миналата година също се вдигна голям шум. Но въпреки решението на Конституционния съд, държавата така и не ги върна Милионите от новия обир също  са от осигурителните  вноски на гражданите, предназначени само за нуждите на тяхното здраве. Според шефа на лекарския съюз д-р Цветан Райчинов, последните откраднати пари не са отразени никъде като преходен остатък в проектобюджета на здравната каса за 2013 г, а директно са влени в държавния бюджет. Там, където вече се намират и парите (ако отдавна  не са похарчени!) от резерва на касата – 2,5 млрд. лева, също трупани в продължение на десет години от вноските на българите”, разкри вестник Ретро. 

В същото време с цялата си наглост новият здравен министър обяви, че и той по почина на първия отбор на ГЕРБ, който ни управляваше до преди 2 седмици, ще бърка в нашите частни пари и ще ги мята в държавната хазна. Само напомняме, че господинът идва от Военна болница. Същата, която всяка година обещава да си стопи дълговете, на която всяка година се наливат десетки милиони свръх бюджета и която в момента е виновник за половината от 9-цифрения дълг на всички български болници, взети заедно.

„И докато българинът става свидетел  на поредния пладнешки обир на неговите вноски за здраве, болниците ни изпаднаха в пълна мизерия. Тази година те получиха от здравната каса с 30% по-ниско финансиране, което означава само едно – още през май-юни парите им окончателно ще свършат. Няма друга държава в Европа, в която да не е построена детска болница. Няма друга държава в Европа, в която 1,6 млн. души да не се осигуряват за здраве. Парадоксът е, че нито едно от правителствата на прехода не направи нищо по този голям проблем”, пише Ретро. 






Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се почувствате напрегнати без видима причина

Днес може да се почувствате напрегнати без видима