Свързани новини

21.04.2015 14:54

Депутат от ГЕРБ пита Ненчев за продажбата на НИТИ

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутат от ГЕРБ и бивш шеф на военния завод „НИТИ", обявен вчера за продажба, е учуден защо предприятието на печалба и без задължения се продава за два пъти по-ниска сума.


 


Това коментира за Дарик бившият председател на Съвета на директорите на "НИТИ" и народен представител от ГЕРБ Валентин Радев, цитиран от КРОСС. По думите му преди години предприятието е било със задължения, но се е продавало на по-висока цена, а изненадата идва в обявяването му за продажба сега, когато е печелившо, и за два пъти по-ниска сума по думите на Радев.


 


Вчера стана ясно, че Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще продава НИТИ-Казанлък. Минималната цена за дружеството е 3 600 000 лева. Обявеният публично оповестен конкурс е на един етап за продажбата на 690 392 акции, представляващи 100% от капитала на „НИТИ". Депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Съвета на директорите на предприятието Валентин Радев каза, че е изненадан от развоя на събитията. „Мислех, че това е някаква шега, защото чувехме преди няколко седмици, че може би НИТИ ще бъде продавано, но не разбирам защо, след като НИТИ върви много добре в последните години, няма никакви задължения", коментира той.


 


Радев обясни, че не разбира защо се продава предприятието, което е на печалба и с изчистени задължения, а цената е два-три пъти по-ниска от обявяваната преди години. Радев каза, че след като провери условията за продажба, ще информира министъра на отбраната защо сега то се продава на два пъти по-ниска цена, отколкото преди години.


 


Бившият шеф на Съвета на директорите на „НИТИ" каза, че е изненадан от това, че не реагира Министерството на отбраната. НИТИ-Казанлък има собственост на полигон „Змейово". Това е единственият полигон в България, където се изпитват нови изделия не само на българската армия, а и на търговските фирми. Този, който ще го купи, ще придобие и тази собственост. Там има няколко лаборатории, стрелкови полигон, дълъг петдесет метра, яма за взривяване на боеприпаси, складове, доколкото знам, имат. Всичко това ли е обявено? Трябва да проверим. Сигурно и то, защото е собственост на НИТИ-Казанлък. Те тогава ще придобият част от полигон, който е собственост на Министерството на отбраната. Много особено", коментира Радев.


 


По повод информацията, че конкурсът за продажбата е на 690 392 броя акции, представляващи 100% от капитала на предприятието Радев заяви, че това вероятно означава, че се продават и сградите в полигон „Змейово" и каза, че днес ще постави въпроса пред министъра на отбраната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци