16.08.2024 10:58

Депутатът от ППДБ Б. Божанов се е намесил безпрецедентно и арогантно в работата на ГДБОП: Вътрешният министър

Видян 337 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че има безпрецедентна и арогантна политическа намеса на конкретен народен представител в дейността на основна структура във ведомството – Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

„На 14 август, около 18 ч., народният представител от „Продължаваме Промяната-Демократична България” Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на дирекция „Киберпрестъпност” в ГДБОП и да се поинтересува от материали, по които се работи в службата. Искал е да знае от кого са подадени, какво съдържат, какво е свършено по тях и е държал сметка защо колегите са си свършили работата”, уточни Стоянов.

Силовият министър подчерта, че няма да допусне да има намеса на политически лица в МВР по никакъв начин и повод. „Аз не си позволявам да звъня на политиците и да им казвам как да си вършат работата, затова няма да позволя на когото и да било, дори и Божанов, да се намесва в работата на МВР и да упражнява натиск”, категоричен беше Стоянов.

В заключение министърът призова да се прави разлика между „свобода на словото” и „сайтове за разпространение на фалшива информация и манипулация”. „За свобода на словото може да претендира този, който застава зад думите си със собственото си име и не се крие зад фалшиви и манипулативни сайтове. Ако Божанов е „за” фалшивите новини и за сриването на журналистическата професия, само за да се домогне до някакъв изборен резултат – да си решава сам проблема. Това не е проблем на МВР”, каза Стоянов.

„Петков, Денков, Божанов и компания не искат аз да остана на поста, защото съм гарант за това да не допускам вмешателство в структурите на ведомството”, категоричен беше министърът.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да имате чувството

Днес може да имате чувството, че губите почва под