29.06.2024 08:00

Disney дискриминира белите мъже: Американски журналист

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според видеоклип, публикуван от американския журналист под прикритие Джеймс О'Кийф, базираната в Калифорния компания Walt Disney умишлено дискриминира "белите мъже".

Двама служители на медийната група на О'Кийф (OMG) тайно са заснели изпълнителния директор на Дисни Майкъл Джордано, вицепрезидент по бизнес делата на 20th Television, закупена от Fox през 2019 г.

"Никой друг няма да ви го каже, но те не разглеждат нито един бял мъж за тази работа", се вижда как Джордано казва във видеото, публикувано късно.

"Предполагам, че има приемливи кодови думи и гръмки изрази, които се използват, за да се обясни какво търсят", като например хора, които "внасят разнообразие", продължи Джордано, но в един или два случая му е било казано директно: "няма как да наемем бял мъж".


Той сподели анекдот за своя отдел, който иска да наеме човек, "който е наполовина черен, но не изглежда наполовина черен". Според Джордано творчески ръководител се намесил и го спрял. "Те искаха на срещите да има някой, който да изглежда по определен начин, а той нямаше да донесе това на срещата".


"Имам чувството, че в някакъв момент ще има съдебно дело", добави той.

Самият Джордано не е получил повишение заради неизменните си характеристики, разкрива той в един момент във видеото, публикувано от OMG. Въпреки че работи в компанията от 11 години и познава хора от отдел "Човешки ресурси", "що се отнася до Дисни, аз съм бял мъж, а те не търсят такива хора за повишение в момента", каза той.

Като източник на тези решения Джордано посочи главния изпълнителен директор на Дисни Боб Игър и отдела за многообразие, равенство и приобщаване (DEI) на компанията.

"Мисля, че със сигурност има убеждение, че това е просто добро за обществото", чува се да казва той в един момент. "Но има и убеждение, че ще печелим повече пари, ако се харесаме на по-широк кръг от хора".

Разкритието на OMG идва в момент, когато Дисни е изправен пред негативни реакции заради Аколит (The Acolyte), най-новия сериал от франчайза "Междузвездни войни". Създаден за Disney+, сериалът предизвика язвително осъждане от страна на фендъма на "Междузвездни войни". Компанията току-що реализира малка тримесечна печалба от своите стрийминг платформи, сред които са Hulu и спортно ориентираната ESPN+, които доведоха до цифрите за първото тримесечие.


"Уау" и "Това е сбъркано" - така Илон Мъск от SpaceX, Tesla и X (бивш Twitter) коментира видеоклипа на OMG. В момента Мъск финансира съдебно дело за неправомерно уволнение срещу Дисни от страна на бившата звезда от "Междузвездни войни: Мандалорианецът" Джина Карано.

След публикуването на видеото Джордано изтри профила си в LinkedIn.

Коментирайки видеото под прикритие, О'Кийф заяви, че има още материали, които ще бъдат публикувани, включително разкритието, че бял мъж може да бъде разглеждан за ръководна длъжност, ако е евреин.


 Мария Пенчева



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.