Свързани новини

10.03.2021 11:42

До месец имунизация за най-уязвимите: Борисов

Видян 1126 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„С още един месец търпение най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседание на МС.  Той разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да създаде такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без необходимите предпазни средства, за което кабинетът отпусна 7 млн. лв..
„Пандемията е в цялата си сила в Европа и света. Много притеснително е, че новите варианти на коронавируса заразяват много по-бързо и по-млади хора. От вторник отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи на ден”, посочи Борисов.
Той отбеляза, че допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените зони на страната с висока заболеваемост от Covid-19, ще доведат до нормализиране на ситуацията.
„Толкова либерални мерки като в България никъде не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен начин на живот – нормален начин на живот, не означава, че не трябва да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не трябва да се събираме на големи групи от хора“, категоричен бе Борисов. С отпуснатите средства от МС се гарантира осигуряването им в достатъчни количества.
„Нека продължим да пазим своето здраве и здравето на другите, така ще се справим с пандемията“, призова премиерът.

 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 неграмотници 10.03.2021 13:33

    в Австрия 43 смъртни случая след ваксини

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби