Свързани новини

08.06.2009 15:51

Доган: Програмен кабинет за 1 година или мутризация!

Видян 1692 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ахмед Доган поднесе сензацията в изборната нощ. Малко преди 2 часа в понеделник той изрече новината на сезона: “Следващият кабинет ще бъде доста условен...антикризисен, общо, ще има примерно определено време на живот, да речем за една година”.


Възможността да избираме между експертно правителство и втори парламентарни избори след тези през юли отдавна се коментира в политическите кръгове. В следващите броеве ще ви разказваме за някои от кандидатите за премиери и министри, както и за задкулисни кукловоди, които се наредиха на опашка пред вратите на ГЕРБ по този повод.


Въпросът е обаче, че Доган не смята, че генералската партия ще реди подобно правителство. За разлика от Бойко Борисов, който при неколкократно поставения въпрос каква визия има за след юли, не даде никакъв конкретен отговор, освен, че е протегнал отдавна ръка към Костов, лидерът на ДПС изрази своята концепция.


“Този кабинет при това ситуиране като модел ще бъде с конкретни критерии, принципи в рамките на сравнително късо или средно време, в рамките на 1 година, докато се преодолее кризата. А след това вече може да се помисли за нещо по-сериозно, за една по-сериозна перспектива, да речем до края на мандата”, заяви Доган.


Както той, така и Сергей Станишев, за разлика от Бойко Борисов, са на мнение, че след изборите през юли трябва да има работещо правителство, независимо от необходимите компромиси за неговото съставяне. Това изисква сериозността на кризата. Според Станишев “се очаква тя да бъде много по-силна през втората половина на годината”.


“От два субекта не може да се състави кабинет на тоя етап. Може би и три не са достатъчни”, допълни Доган. В тези негови думи политическите анализатори съзряха идеята му към тристранната коалиция БСП-НДСВ-ДПС да бъде прибавен като партньор ЛИДЕР. Доган придаде остроумие на визията си като каза: “След това се правете на десни, леви, центристи, но тази криза трябва да се преодолее”. В този смисъл лидерът на ДПС добави завършващия елемент на своята политическа конструкция: “За следващия мандат не бих искал да бъда мандатоносител. Но ако ми се наложи, с удоволствие бих го направил”.


Човекът, който за пореден път подреди политическата карта на България, в която либералните партии са първа политическа сила с 6 мандата – истински европейски прецедент, не закъсня да се закачи и с обявилия намеренията си за нов възродителен процес Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ. Поради важността на казаните от Доган думи, ги поместваме отделно.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и