27.06.2024 10:39

Дори комисии в парламента не можем да направим: Борисов

Видян 763 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде БНТ.

    "Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи. Това е всичко наследено и виновниците са тези, които го започнаха. Тогава предупреждавах - България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища. Започнаха го ПП-ДБ, Божков, Радев и всички, които тогава излизаха на площада. Жътвата е тотално сриване на всичко и нито една положителна новина за България", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

    "Що се касае да еврозоната - вие сте слушали много пъти, че по време на нашето управление България влезе в Европейския банков съюз. Това е техническото приемане на еврото. И на първи януари преди няколко години заедно с Хърватия щяхме да сме в еврозоната. Тогава влязохме и в чакалнята и тогава започнаха протестите, с които някои от тази зала още се гордеят и затова няма евро. През тези три години чудовищна инфлация", отбеляза Борисов.

    "В момента ние сме в митинг на предизборна кампания. Абсолютна безотговорност и тука чакат кой ще мигне пръв, за да направи нещо за държавата. Ма каква еврозона, бе господа, ние бяхме там с ГЕРБ - в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем. Аз мога да се обърна само към избирателите на ГЕРБ, че ако имаме над 80 депутати такъв разговор нямаше да имаме.


Само че избирателната система никой не иска да обсъждаме, защото им е изгодно да има много малки партии. Ако има такъв магьосник, да може да сформира нещо между партии, които искат да се бият вътре, които са се били разпределили как ще се бият, еми съжалявам, когато съм имал над 80 депутати съм носил отговорност. Ако сега, на следващите избори нашите избиратели полагат усилия и изкараме над 80 депутата, ще поема отговорност", подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за експертно правителство:

    "Това са глупости за експертно правителство, при нас всички са експерти. Всички щели да са опозиция. Най-корумпираната партия се нарича "ние сме антикорупционни". А па другите били корупционни? Всеки си говори без да мисли. Кеша е доказателство за тях. Ние спряхме да нападаме. От другата страна имаме разсърдени хора. За кабинет? Никой не може да го състави. От това, което послушах вътре, никой не може да го състави. Най-нормалното и стабилното е между първата, втората и третата."



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.