01.11.2013 12:40

ДПС и БСП сезираха с 55 подписа КС за мораториума за земята

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима депутати от ДПС внесоха в 10,30 часа днес в Конституционния съд искане за отмяна на решението на парламента за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци. 55 народни представители са се подписали под него при нужни 48, предаде Дир.бг.


36 от тях са от ДПС - цялата парламентарна група на партията, а останалите 19 са от БСП, откъдето още вчера заявиха, че ще подкрепят искането.


"Предвид на важността на проблема се надявам КС да подходи по възможно най-експедитивния начин и в кратки срокове да се произнесе по искането", заяви Четин Казак, който заедно с колегите си Митхат Метин и Мустафа Карабей показа пред журналисти папката със събраните подписи.


Казак коментира, че искането е израз на тяхната готовност да защитят европейската ориентация на България и да докажат, че "подобни принципни компромиси и залитания в популизъм са недопустими".


На въпрос има ли депутати от левицата, които са се подписали под искането, а в същото време са подкрепили решението на парламента, той отговори, че това вече е останало в миналото.


Казак подчерта, че са последвали официални декларации на лидера на БСП и като цяло позицията на Коалиция за България се е променила.


"Всеки има право на самокорекция", допълни депутът от ДПС.


По време на гласуването в парламента 59 депутати от левицата подкрепиха искането на атака за удължаване на мораториума. Сергей Станишев обаче беше против и подкрепи позицията на правителството, че страната ни трябва да изпълни ангажиментите си към ЕС и забраната да отпадне от 1 януари 2014 г.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец