В сряда Дуда заяви, че ракетата, която се е приземила в Полша във вторник, е "вероятно инцидент" от украинска страна при прехващане на пристигащи руски ракети.

Свързани новини

16.11.2022 13:54

Дуда: Няма никакви признаци, че това е било умишлено нападение срещу Полша

Видян 867 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полският президент Анджей Дуда заяви, че няма "никакви индикации", че ракетата, която падна в Полша във вторник, е била "умишлена атака" срещу страната.

"Няма индикации, че това е било умишлено нападение срещу Полша. Най-вероятно става дума за ракета С-300, произведена в Русия. До момента нямаме доказателства, че това е била ракета, изстреляна от руска страна", написа той в сряда в Туитър.

Той добави, че има "много индикации", че става дума за украинска ракета за противовъздушна отбрана, която "за съжаление е паднала на полска територия".


В сряда Дуда заяви, че ракетата, която се е приземила в Полша във вторник, е "вероятно инцидент" от украинска страна при прехващане на пристигащи руски ракети.

"Има голяма вероятност" една от украинските ракети за противовъздушна отбрана да е паднала на територията на Полша, каза той на пресконференция.


Приземяването на ракетата в Източна Полша, близо до границата с Украйна, бе първият случай, в който страна от НАТО бе пряко засегната по време на конфликта. Не е известно кой е изстрелял ракетата, нито откъде точно, макар че по първоначални оценки на САЩ тя е била изстреляна от Украйна.


 
Полският президент Анджей Дуда говори по време на пресконференция в централата на Бюрото за национална сигурност във Варшава, Полша, на 16 ноември (Pawel Supern/EPA-EFE/Shutterstock




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби