02.09.2024 09:30

Двете ДПС-та в напрегнато очакване пред ЦИК

Видян 593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напрегнато бе очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори.

Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са плътно пред вратите. И двете групи твърдят, че пазят ред от петък вечерта и са прекарали тук две нощи, за да са първи при регистрацията, която офицално започна в 9.30.

Малко след 7.30 жандармерия оттласна и двете групи, които бяха плътно до вратите - те са три на брой, от които се влиза, за да приеме ЦИК документите им, така, че ги оттласна малко по-напред и зае това място, но те пък са в плътен кордон един до друг.

Засега няма напрежение между двете групи. Вербална и физическа агресия няма, но се води информационна война.

Тази нощ, пет минути след полунощ, от ДПС около Делян Пеевски изпратиха прессъобщение, в което се твърди, че са подали електронно документите си в 00.05 часа. Представител на тази група привърженици на Пеевски коментира тази сутрин пред Централната избирателна комисия: "Ние, младежите от ДПС - "Ново начало" сме тук от петък вечер. Държим да регистрираме нашата партия първа. Нямам яснота по темата за онлайн регистрация на партията и не мога да ви отговоря на този въпрос".

По-късно евродепутатът Илхан Кючук, който подкрепя почетния председател Ахмед Доган, заяви, че това е фейк-новина и че не могат да се подават електронно подобни документи. Това трябва да стане лично.

Малко преди 8.00 ч. пък дойде председателят на младежкото ДПС Ибраим Зейденов заедно с депутата Валентин Тончев, който каза пред събралите се журналисти, че няма такова нещо и че Пеевски чете Правилника на ЦИК, както и Устава на ДПС, както дяволът чете Евангелието.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Партенопа

Партенопа на Паоло Сорентино открива Синелибри 2024

Новият филм на Паоло Сорентино, един от ...

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец