15.10.2014 12:15

Екстрадираха брата на албанския премиер

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Орфи Рама - брат на премиера на Албания Еди Рама, е бил арестуван в Белград по подозрение в организиране на провокацията, довела до прекратяването на мача между Сърбия и Албания от квалификациите за Евро 2016. Срещата бе прекъсната в 42-ата минута, когато над терена прелетя дрон със знаме на Велика Албания, включваща териториите на Косово, част от Гърция, Сърбия и половината от Македония и Черна гора.


Сръбският футболист Стефан Митрович свали знамето и беше атакуван от албански играчи, което предизвика сбиване между състезатели на двата отбора. Напрежението веднага се пренесе по трибуните, гостуващите привърженици започнаха да хвърлят факли към терена, а сръбски фенове нахлуха на тревата и нападнаха албанските футболисти, докато те тичаха към тунела. Така главният съдия Мартин Аткинсън бе принуден да прекрати двубоя.


Сръбската полиция е арестувала Орфи Рама още във ВИП ложата на стадиона, а в него е открито дистанционно, с което се смята, че е бил управляван дронът. Заедно с още трима свои сънародници, той е прекарал около 40 мин. в полицейско управление, а след това е бил закаран направо на летището. Полицията е взела това решение заради невъзможността да му определи мярка за неотклонение поради стачката на адвокатите в Сърбия, пишат медиите.


Братът на албанския премиер е влязъл в Сърбия с американски паспорт от САЩ, където живее от 1997 г. Еди Рама имаше планирано посещение в Сърбия до края на октомври, с което щеше да стане първият албански премиер с визита в страната от 70 години насам. Веднага след прекратяването на футболната срещата посещението е било отменено.


Междувременно правоохранителните органи предотвратиха безредици с участието на албанци и сърби в северната част на Косово след скандалното проваляне на футболния мач в Белград. Това предаде косовския информационен портал kossev.info, цитиран от РИА"Новости".


Наложи се служители на косовската полиция, полицейската мисия на ЕС в Косово - EULEX и военни от мисията под командването на НАТО в Косово - KFOR да разгонват тълпите косовски албанци, излезли по улиците в Косовска Митровица и опитващи да се прехвърлят в сръбските квартали. Според медиите, групи от хора са се събрали от двете страни на моста през река Ибър, разделяща града на сръбска и албанска част, но сърбите не са предприемали никакви агресивни действия, пише РИА"Новости".


Масови демонстрации на албанци имаше и в Прищина и в Тирана. Албански запалянковци обкръжиха сръбското посолство в албанската столица и полицията го охранява. Сърбия остави лошо впечатление по време на мача в Белград. Това е заявил албанският премиер Еди Рама, след прекъсването на мача между Албания и Сърбия, предаде сръбското радио b92.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби