Ето какво се случва с тялото, когато не правите секс или не мастурбирате от месеци

Свързани новини

01.06.2024 07:05

Ето какво се случва с тялото, когато не правите секс или не мастурбирате от месеци

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Децата от поколението Z, навършили пълнолетие, правят по-малко секс от всяко друго поколение в историята - и експертите предупреждават, че това може да доведе до свиване на гениталиите им.

Д-р Тара Сувинятичайпорн, експерт по въпросите на секса и взаимоотношенията, заяви пред DailyMail.com, че мъжете, които не са сексуално активни, могат да изпитат много рядко състояние, наречено атрофия на пениса - при което тъканта на пениса може да стане по-малко еластична, което води до свиването му с един до два сантиметра.

Тя също така казва, че един месец или повече без секс може да накара мъжете и жените да изпитат повишени нива на стрес поради сексуална неудовлетвореност, тревожност, депресия и проблеми с гнева.


Това може да доведе до други психологически последици и да направи хората по-склонни към изневяра.


Въпреки положителната привързаност към секса, проучване на Калифорнийския университет от 2021 г. установи, че 38% от младите хора на възраст между 18 и 30 години съобщават, че не са имали сексуални партньори през предходната година.

Експертите предупреждават, че липсата на секс в продължение на седмици, месеци или години може да има вредни последици за човешкия организъм.

Повечето хора се нуждаят от обич, докосване и сексуални връзки с други хора и без тях психичното ви здраве може да се влоши, причинявайки тревожност, депресия и повишени нива на стрес - каза Сувинятичайпорн.

Тя обясни, че всички хора са различни и в зависимост от общото психично здраве на човека наистина крайните симптоми могат да се развият в рамките на шест месеца или да отнемат цели пет години.

Правенето на секс освобождава хормони на доброто настроение като окситоцин - наричан още „хормон на любовта“, допамин и серотонин, които регулират емоциите и повишават настроението.

Допаминът е химично вещество, което мозъкът освобождава, за да ви накара да изпитвате удоволствие, но ако тялото ви не произвежда достатъчно от него, може да развиете несигурност и по-ниска самооценка. 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Ще сте трудоспособни, но отегчени

Ще сте трудоспособни, но отегчени. Имате да свършите