Свързани новини

15.11.2013 11:10

Евродепутати подкрепиха инициативата на Бинев за Младежките олимпийски игри през 2014

Видян 962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сериозна подкрепа от страна на европейските си колеги получи Слави Бинев, който инициира поредица от активности в ЕП в защита на европейските отбори по художествена гимнастика, които са подложени на дискриминация на предстоящите Младежки олимпийски игри през 2014 година в Нанджинг, Китай. Съгласно правилата, определени от МОК художествената гимнастика ще бъде представена от 18 индивидуални гимнастички и 6 ансамбъла. Разпределението при индивидуалните състезатели отчита в някаква степен превесът, който европейските отбори имат безспорно като традиция, количество и качество / Европа: 7, Азия: 4, Африка: 3,Америка: 3, Океания: 1/, но в разпределението на ансамблите това не е отчетено, като всеки континент ще бъде представен от 1 ансамбъл, само континентът - домакин ще бъде с 2.  


    Целта на Бинев е да превърне начинанието в национална и европейска кауза, като  инициира поредица от активности, с помощта на които да се постигне справедлива квота за европейските отбори по художествена гимнастика, като броят им да бъде увеличен от 1 на 3.Това би предоставило възможност на любителите на този спорт да наблюдават състезание от най-висока класа с конкурентни състезатели и стилово разнообразие.


Дискриминационното разпределение, направено от Международния олимпийски комитет касае в най-силна степен разпределението на квотите при ансамблите, дискредитиращо дългогодишния труд на едни от най-класните школи по художествена гимнастика в света – именно тези от Европа.


Първата стъпка на евродепутата беше да информира европейските и български институции за проблема, както и да потърси подкрепата на своите колеги евродепутати. Почти веднага колегите на Бинев предприеха поредица от инициативи в подкрепа на каузата, както чрез лични контакти, така и чрез писма до олимпийските комитети на държавите-членки, които представляват. В момента евродепутатите подготвят и подписка, която официално да бъде депозирана в Международния олимпийски комитет с цел промяна на несправедливия към европейските отбори регламент. „Инициативата намери голяма подкрепа и от страна и на българските медии, които спомогнаха за популяризирането на проблема. За съжаление каузата не намери своето място в програмната схема на държавната телевизия БНТ, която услужливо излъчва ежедневно новини на турски език, но когато става дума за кауза, от национално значение, тя не реагира„ – сподели евродепутатът.


В рамките на следващата пленарна сесия в Страсбург предстоят много срещи с евродепутати подкрепящи начинанието на Бинев, които да помогнат да се даде по-голяма публичност на проблема.


Евродепутатът отправи искане и за организиране на дебат по темата на пленарно заседание, инициира среща с Комисар Андрула Василу, към чийто ресор спада и спорта, както и с Председателя на Комисията по култура и образование в ЕП, г-жа Дорис Пак.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,