Свързани новини

11.03.2015 18:07

Фандъкова: С Академията за мениджмънт в културата намерихме най-добрият начин за съчетание на култура и образование

Видян 1838 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С Академията за мениджмънт в културата намерихме най-добрият начин за съчетание на култура и образование. Това каза кметът на Столична община по време на пресконференция по повод началото на годишната програма за 2015-2016 година на академията. Академията се организира от Гьоте-институт България, Столична община чрез Асоциацията за развитие на София и Софийски университет "Св. Климент Охридски". Тя е подкрепена от посолството на Австрия, Британския съвет, Чешкия културен център, Институт Сервантес, Френски културен институт и Полски културен институт. В пресконференцията взеха участие кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, Енцио Ветцел директор на Гьоте-институт България, председателят на мрежата "Юник" Екатерина Йорданова, Георги Велчев - заместник-декан на Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Александър Кьосев преподавател по философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Йорданка Фандъкова поясни, че Столична община ще продължи да развива Академията за мениджъри в културата и партньорството си, защото това е много важно за общината. 


Стратегията на Академия за мениджмънт в културата е с хоризонт 2023 година. Кметът поясни, че за нея е важно да работи в посока на това да бъде показано, че инвестициите в културата са инвестиции в развитието на икономиката на града. Тя даде за пример, ансамбъл „Пирин”, който 9 пъти е повишил приходите си в следствие на промяна в мениджмънта си.


„През тази година се очаква в Академията за мениджмънт в културата да се включат 25 нови участници от общинските културни институти в София. Наблюдава се разширение сред участниците със специална квота за независим културен сектор от София и югозападния регион.

Eнцио Ветцел, директор на Гьоте-институт България, разясни програмата на Академията за мениджмънт в културата и промените, които ще бъдат въведени през тази година.




Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион