03.10.2016 10:40

Фонд Земеделие купува „златни” плодове и зеленчуци

Видян 2216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко години след драмите с млякото и закуските, които се раздаваха на малките ученици, скандал избухна и с действащата от 2010 г. схема Училищен плод, която понастоящем се финансира с европейски и бюджетни средства, предаде Сега.


БСП съобщи, че от години пресните плодове и зеленчуци, които се раздават на децата от детските градини и учениците от 1 до 4 клас, се купуват на многократно завишени цени. При 0.98 лв. пазарна цена на едро ябълките се доставяли за 4.5 лв. за кг, морковите пък от 1 лв. са поскъпнали до близо 7 лв.  


Данните бяха представени от лидера на БСП Корнелия Нинова, макар те да са били актуални още по времето на правителството на Пламен Орешарски. Сигналът принуди земеделския министър Десислава Танева и шефа на Държавен фонд Земеделие Румен Порожанов да пристигнат по спешност, за да се оправдават в парламента.


„Не ви стигат големите далавери и кражби, но опряхте да крадете от храната на децата, атакува от парламентарната трибуна Нинова и размаха наръч фактури. „В едната ръка държа справка на Държавна комисия за стокови борси и тържища - цени, официални и средни за България на пазарите. В другата ръка - фактури на фирми, които доставят плодове, зеленчуци и мляко на децата в училищата. Каква е разликата? Ябълки на пазарите - 0.98 лв./кг, в училище - 4.54 лв./кг. Крушите на пазарите са 3.80 лв./кг, в училище - 6.46 лв./кг”, обяви тя. Кивито вместо по 2 лв. се продавало по 7 лв., портокалите на пазара били 3.10 лв., а в училище 4.26 лв., при морковите скокът бил от 1 лв. на 6.46 лв., при кашкавала - от 10 лв. на 16 лв., а при сиренето - от 5.30 лв. на 12 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -