Свързани новини

28.11.2016 16:40

Фондът за лечение вече работи изцяло на тъмно

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два месеца след напускането на донорските организации Фондът за лечение на деца вече работи изцяло на тъмно, предаде Медиапул. Продължава да се стеснява обхватът на заболяванията, чието лечение фондът финансира, в резултат на което търсещите помощ са принудени да правят дарителски кампании и завеждат дела.


Такава е равносметката за работата на фонда в последните месеци, въпреки уверенията на здравното министерство, че работи „като  часовник“.


Оказва се обаче, че часовникът работи предимно в полза на група български специалисти, които получават ексклузивните права за лечение на определени диагнози, с което се потвърждават и първоначалните съмнения какви интереси стоят зад атаките срещу фонда и ареста на бившото му ръководство през април.


От скоро от сайта на фонда е премахнат регистърът, в който можеше да се проследи движението на подадените заявления за лечение - колко случая чакат за разглеждане, колко са решени и т.н. Регистърът е заменен със система за справки, в която може само лично да провериш движението на собственото си заявление по номер и дата. По този начин няма достъпна информация за струпване на заявления за лечение, които не се обработват в срок. Подобно забавяне например бе засечено през регистъра след смяната на ръководството на фонда през април и до юни се бяха натрупали близо 200 нови заявления, които не бяха разгледани. ова е в нарушение на правилника на фонда, който задължава директора да осигурява публичност и прозрачност на неговата дейност.


Директорът е задължен да публикува на официалната интернет страница информация за подпомогнатите деца, резултатите от лечението, лечебните заведения, в които са осъществени или могат да бъдат осъществени лечението и наблюдението на децата и отпуснатите суми, както и информация за външните експерти и дарителите на фонда.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен