23.01.2023 05:51

Г. Донев остава служебен премиер: Радев

Видян 888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Категорично Гълъб Донев ще е следващият служебен премиер”, заяви пред Дарик президентът Румен Радев. “Нито за секунда не съм допуснал други варианти”, подчерта той. Повод за думите му стана неуспехът за реализиране и на третия проучвателен мандат на БСП. “Липса на желание и страх да се управлява страната по време на тежки кризи”, посочи държавният глава в коментар за невъзможността за съставяне на правителство.


“Партиите прикриват своята собствена немощ да постигнат съгласие, да се обединят около най-важните за страната приоритети и да има правителство, и разбира се, като прехвърлят вината към служебното правителство и президента. Това е най-лесното, но атакувайки служебното правителство, те всъщност не си дават сметка, че атакуват Конституцията”, добави президентът. “По никакъв начин не искам повече да бавя нещата. Ясно е, че се върви към избори, ясно е че трябва да имаме по-бързо редовно правителство. Трябва да преценим редица обстоятелства - ще има ли волята и желанието НС да приеме последни няколко закона”, коментира Радев.


“Голямото предизвикателство е колко още да работи този парламент”, коментира той. По думите му конституционалистите смятат, че НС трябва да се разпусне в рамките на дни след връщането на третия мандат, а на ЦИК й трябва още време за организирането на новите избори.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят ще бъде успешен

Денят ще бъде успешен, ако проявите креативност и се