Екипът е установил, че повечето участници, които са намирали гъделичкането за сексуално удоволствие, са се радвали на гъделичкане в детството си, което предполага, че детските преживявания могат да "оформят развитието на фетишизма им".
04.05.2024 07:04

Гъделичкането може да бъде достатъчно, за да предизвика оргазъм: Проучване

Видян 2845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проучване показва, че гъделичкането може да е достатъчно, за да предизвика оргазъм.



Първото по рода си изследване, проведено в Германия с участието на около 700 възрастни, разглежда връзката между гъделичкането и изпитването на сексуално удоволствие.



Изследователите установяват, че близо 90 % от тях са заявили, че са почувствали някаква степен на сексуална стимулация само от гъделичкане без други стимули.



А една от всеки четири жени и мъже е достигнала до оргазъм единствено чрез гъделичкане.


Екипът е установил, че повечето участници, които са намирали гъделичкането за сексуално удоволствие, са се радвали на гъделичкане в детството си, което предполага, че детските преживявания могат да "оформят развитието на фетишизма им".


Сара Дагер, автор на изследването и докторант в Университетския медицински център на университета "Йоханес Гутенберг" в Майнц, Германия, заяви пред PsyPost, че проучването показва, че "спектърът на това, което може да доведе до сексуално удоволствие, е по-широк, отколкото смятахме досега, и се простира отвъд традиционните понятия".



Изследователите са набрали участници чрез анкета с 43 въпроса, публикувана в X, известен преди като Twitter. Петима "влиятелни фетишисти на гъделичкането" също се съгласиха да участват, като препубликуваха връзката към анкетата и я прикрепиха към профилите си.



В продължение на 108 дни 719 души попълниха анкетата, която беше достъпна на английски и японски език. От тези отговори 193 бяха на английски език, а 526 - на японски. 


По-голямата част от участниците - 74,3% - бяха мъже, 20,7% бяха жени, а останалите се определиха като небинарни.



По-голямата част от групата - 73,3%, са били от източноазиатски държави, докато 13,8% са били от Северна Америка, а 8,3% - европейци.



По отношение на сексуалността 79,7 процента от участниците са били хетеросексуални. Бисексуалните са съставлявали 10,8 процента от населението, а 2,8 процента са били асексуални.



Около 26% са съобщили, че никога не са участвали в сексуална активност.  


Повече от половината от групата - 56,3% - са на възраст от 20 до 29 години, а 14,2% са на възраст от 18 до 19 години. Освен това лицата на възраст от 30 до 29 години съставляват 22,5 % от извадката.



Като цяло 77,4 % от тях съобщават, че са гъделичкащи, а 44,1 % казват, че обичат да бъдат леко или силно гъделичкани.



Почти всички участници - 99,7 % - са заявили, че използват ръцете си като основно средство за гъделичкане, а останалите са предпочитали пера, глобуси, четки и др. 


Поразително е, че 88% от анкетираните са заявили, че изпитват сексуално удоволствие от гъделичкане без никакви други стимули, а 25% са достигнали до оргазъм само чрез гъделичкане.



Дагер заяви пред PsyPost, че е била изненадана, че "някои участници съобщават, че само гъделичкането може да доведе до оргазъм без генитална стимулация".



Освен това 70,1 процента от участниците са заявили, че са се радвали на гъделичкането като деца, което би могло да ги направи по-склонни да изпитват удоволствие от него като възрастни.  


 Близо 90 % от анкетираните заявяват, че изпитват най-голямо удоволствие от физическото усещане да бъдат гъделичкани, а 42,2 % фетишизират чувството на безпомощност или подчинение, което то предизвиква. Сред другите фактори за възбуда са словесното дразнене от страна на гъделичкащия и очакването да бъдеш гъделичкан.



При тези, които са правили гъделичкането, 91,2 % са били най-възбудени от физическата реакция на партньора си, следвани от 85,8 %, които са се вълнували най-много от звука на гласа на партньора си. А 85,8 % са изпитвали чувство на сила чрез гъделичкането.



Резултатите идват в момент, когато повече от 80 процента от жените съобщават, че не могат да получат оргазъм само от секс.



Екипът отбелязва, че проучването има няколко ограничения, включително че участниците са били подбрани сами и вероятно вече са се интересували от сексуално стимулиращо гъделичкане.



Това проучване няма за цел да насърчава или популяризира гъделичкането като някаква форма на решение на какъвто и да е сексуален проблем - каза Дагер. "Целта ни обаче е да подчертаем съществуването на широка, непозната досега общност със специални сексуални предпочитания".  


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.