Свързани новини

17.02.2015 15:14

Гърция няма да приеме ултиматуми от Еврогрупата

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция "няма да приема ултиматуми" в последните решаващи разговори за бъдещето на нейните реформи и финансовата подкрепа, заяви правителствен източник, цитиран от "Франс прес".


"Гръцкото правителство няма да приеме ултиматуми. То е решено да уважи мандата, даден му от гръцките граждани, както и историята на демокрацията в Европа", посочил източникът.


Финансовите министри на страните от ЕС ще се срещнат отново, за да обсъдят гръцката криза. Въпреки това Атина оставала "неотклонно ангажирана с намирането на взаимно изгодно решение", изтъкнал още източникът и добавил, че постигането на подобна сделка е "напълно възможно".


Междувременно гръцките акции спаднаха с повече от 2,7% в средата на работния ден.


Преговорите между финансовите министри в еврозоната се провалиха в понеделник без постигане на споразумение по гръцкия дълг, след като Атина отказа да поиска удължаване на спасителната програма за страната.


Шефът на Еврогрупата Йерун Дейселблум заяви, че Гърция има срок до края на седмицата да се съгласи да бъде продължена оздравителната й програма, но гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази надежда за възможно постигане на съгласие до 48 часа.


Припомняме, еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси отхвърли спекулациите, че ЕС играе ролята на "добро ченге, лошо ченге" в отношенията си с Гърция и подчерта, че Атина трябва да излезе с молба за удължаване на международната кредиторска програма.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби