Свързани новини

06.08.2013 12:08

ГЕРБ: Политическите уволнения в цялата страна продължават

Видян 1393 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическите уволнения в цялата страна продължават поголовно. Очевидно управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака ще използват парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията. Политическата метла в момент, когато изпълнителната власт няма възможност да бъде подложена на парламентарен контрол, разкрива в пълни размери политическото безочие на новото управление, информираха от пресцентъра па ПП ГЕРБ.


Поредното доказателство за това са вихрещите се с пълна сила политически уволнения в Благоевградска област. Наред със смените в администрация в областния град, коалиционните партньори от БСП и ДПС не пожалиха и малките общини. След 21 години стаж в социалната система, чрез смазващ политически натиск Вили Цветкова е принудена да напусне позицията си „старши-експерт“ в Бюрото по труда в Община Гърмен. Служителката е лично заплашвана от доскорошния кмет и новоизбран депутат от ДПС Ахмед Башев, че ако не напусне, той лично ще се разправи с нея, защото работела за ГЕРБ. Натискът срещу Цветкова започва още след местните избори, когато Ахмед Башев печели кметското място в Гърмен. Също по политически причини без никакво предизвестие е уволнен и директорът на Държавното ловно стопанство в Община Сатовча Пламен Поюков. След 22 години стаж в системата на горските стопанства и след като постига най-добри приходни резултати в цяла Югозападна България, Поюков е уволнен без никакво предизвестие и без нито един посочен мотив за освобождаването му. Очевидно е, че за БСП и ДПС професионализма и резултатите на служителите нямат абсолютно никакво значение. Политическата наглост и апетитът за власт толкова много са заслепили новите управляващи, че уволняват поголовно по политически причини дългогодишни служители и експерти, които са работили дори по време на тяхното управление.
От ПП ГЕРБ категорично настояваме правителството да спре политическите уволнения в цялата страна. Призоваваме изпълнителната власт да спре репресиите срещу дългогодишните експерти и обезкървяването на държавната администрация. Предупреждаваме, че подобни действия застрашават нормалното изпълнение на европейските проекти и са сериозен риск, който може да компрометира усвояването на европейските средства, завърша съобщението към медиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей