Румен Радев и Борисов

Свързани новини

20.04.2023 14:58

ГЕРБ-СДС при Радев на консултации: Видео

Видян 879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев провежда консултации с първата политическа сила в 49-ия парламент. На Донкуков 2 е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Присъстват й Десислава Атанасова и Томислав Дончев.


Държавният глава постави пред тях въпроси, които касаят близкото политическо бъдеще на страната - колко според ГЕРБ-СДС е необходимо за съставяне на правителство, както и каква е позицията на коалицията за бюджета


"Много български граждани гласуваха за вас, вероятно заради вижданията и опита ви", заяви Радев.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна подчерта, че народът е решил, че кабинет без неговата партия не може да има.


„Можем да отговорим, и то в много кратки срокове. Въпросът е дали колегите ще преодолеят това какво щели да кажат избирателите на една партия. Някога най-голямата добродетел на една партия беше да постави държавата пред партийното”, каза Борисов.


"Искам да ви поздравя с постигнатия изборен резултат. С тази победа избирателите възложиха на вас огромна отговорност. Първата политическа сила в парламента носи най-голяма отговорност за съставянето на правителство възможно най-бързо и с най-голяма подкрепа в условията на война и кризи.


"Имате водеща роля за решаване на неотложни въпроси в 49-то НС, които бяха отлагани в няколко парламента, свързани с Шенген, Еврозоната, ПВУ и премането на държавния бюджет. Вчера чух за бюджет, в който ще има 3% дефицит, няма да се пипат разходите и данъците.


Всичко това е важно, но тези многопластови задачи стават още по-важни заради фактора време.


Ако не се състави правителство, големият въпрос е какво правим с бюджета и законите, и водещ става факторът време - явно много български граждани заложиха на вашия опит и е добре да знаем какви са вашите виждания за решаването на тези въпроси. Колко време е необходимо за воденето на преговори с вашите опоненти доскоро, колко време според вас е необходимо за приемането на държавен бюджет? Сроковете за Бюджет изтичат, и до края на април слюжебното правителство трябва да внесе бюджет", каза във встъпителните си думи държавният глава.


В отговор Десислава Атанасова описа необходимите стъпки за конституиране на основните органи на парламента и изрази надежда, че народните представители ще бъдат готови до края на май за приемането на основните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец