Борисов в Албена

Свързани новини

16.09.2023 15:00

Грешката на Денков е в квалификациите: Борисов

Видян 2855 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акад. Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо, но с времето се научаваш, че само с диалог се решават проблемите. Бих искал да призова и двете страни да спрат с такива тежки квалификации. От времето, когато аз съм бил премиер, този бранш е получил над 30 млрд. лева. Когато си получил такива пари от Европейската комисия, не може да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал. Да седнат на масата и да говорим.


Тук е тяхната грешка. Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет към тях е да забравят лошите думи, да седнат на масата, ще им помогнем. Но тук, за съжаление, имаме слаб земеделски министър, до този момент не съм видял и икономически. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари", това заяви по повод протестите на зърнопроизводителите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Албена, където открива форум на Европейската народна партия.

"Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних. За Добрич ще е Красимир Николов", обяви Борисов и отказа да съобщи името на този за София.


"Аз с терористи не преговарям", заяви по-рано днес премиерът Николай Денков във връзка с готвения от земеделски организации национален протест. Зърнопроизводителите бяха поканени на среща с министър-председателя, която трябваше се проведе днес.,


Денков посочи, че аргументите им са напълно несъстоятелни.


"Не може секторът да твърди, че няма грижа от държавата, при положение, че над 2 милиарда лева държавата дава, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение, че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да казват, че не ги интересува Европа, при положение, че повечето от средствата, които получават като субсидии и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да слагат забрани за украинските стоки по решение на Европейската комисия. Така че трябва да бъде пределно ясно - има нужда от диалог. Те трябва да намерят пътя за преговорите в Министерския съвет", каза Денков, цитиран от Нова тв.


Според него в началото е имало опит да диалог в конкретика, но в един момент браншът е променил подхода и е използвал фалшиви аргументи, за да откаже преговори.


"През последните 2 дни започнаха да се държат като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: "Ако не го направите, ние ще блокираме държавата". Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество", каза Денков.


Земеделските производители планират блокади на различни точки в страната, както и гранични пунктове в понеделник. Причината е падането на забраната за внос на украинско зърно у нас.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.09.2023 23:40

    същите, които ни принуждаваха да си слагаме отровни течности, кръстени ваксини, сега искат да ни фалират, да ни карат да ядем радиоактивни храни от украйна, червеи и бръмбари и е ясно, че се опитват да разчистват територията, бб им приглася, за да си спаси кожата и пет пари не дава за марияла

  • 001 Anonimen 16.09.2023 16:45

    Ех, не знаехме че Полша и Унгария са терористични страни. Добре че Денков и НС ни отвори очите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят е със смесена енергетика

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят е със смесена енергетика, но е напълно подходящ