Свързани новини

27.07.2009 11:02

ХАМАС задържа трима депутати на "Фатах" в Ивицата Газа

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силите за сигурност на ХАМАС спряха в Ивицата Газа група от трима депутати на движението "Фатах", които искаха да участват в първия конгрес, организиран от тяхната партия след пауза от две десетилетия, пише електронното издание на румънския вестник "Евениментул зилей".


Палестинският президент Махмуд Абас характеризира това действие като "провокация" на групировката ХАМАС, в опит да попречи на тримата представители на "Фатах" да участват в конгреса, който е планиран за 4 август във Витлеем. Говорител на министерството на вътрешните работи в Ивицата Газа, член на ХАМАС, заяви, че нито един представител на "Фатах" няма да напусне територията, за да участва в конгреса във Витлеем, докато всички активисти на ХАМАС в Цисйордания не бъдат освободени. Двете групировки се обвиняват взаимно за политически арести. Неразбирателствата между ХАМАС и "Фатах" се задълбочиха през 2007 г., след като силите на групировката "Фатах" изгубиха контрол върху Ивицата Газа. ХАМАС, новият администратор на този район, се намира в конфликт с "Фатах", група, вярна на президента Абас, която контролира Цисйордания. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне