Свързани новини

17.02.2013 16:17

Холандия: България лъже, че я подкрепяме за Шенген

Видян 1998 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Холандия отрече да е смекчавала негативната си позиция по влизането на България в Шенген, съобщава кореспондентът на вестник Труд в Брюксел. “Холандската позиция остава непроменена”, е заявил по телефона Йохем ван Опстал, говорител в Министерството на сигурността и правосъдието. 

Новината идва, след като ден по-рано в интервю по БНТ държавният секретар в същото министерство Фред Теевен заяви: “Имах изключително откровен разговор с вицепремиера г-н Цветанов и добих впечатление, че България е готова”.

“Това не е вярно - каза Ван Опстал пред Труд. - Аз бях там, интервюто беше на холандски. Холандската позиция остава непроменена.”

Позицията трябва да бъде одобрена от холандския парламент, преди да бъде представена пред вътрешните министри на ЕС, които решават за разширяването на шенгенската зона с единодушие. Парламентът още не се е произнесъл.

Холандия е против допускането на България и Румъния в Шенген заради проблемите им с корупцията и организираната престъпност. Правителството на Марк Рюте заявява, че становището му ще зависи от докладите на Еврокомисията (ЕК) за правосъдието и вътрешните работи в двете балкански съседки.




Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Не е изключено да се чувствате под напрежение

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Не е изключено да се чувствате под напрежение, а това