Свързани новини

27.04.2009 08:37

Янев: Петков и Драшков са оплетени в корупция

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не аз а Румен Петков трябва да дава обяснения пред прокуратурата. И не само там. Много добре познавам и Конституцията и правилата за боравене с класифицирана информация", каза пред БГНЕС лидерът на РЗС Яне Янев.


Той заяви това по повод вчерашния призив на бившия вътрешен министър Румен Петков Янев да даде обяснения пред прокуратурата. "Когато някой се ангажира с такъв тип твърдения, с каквито се ангажира лидерът на РЗС, то той трябва да е в състояние да обясни откъде има подобна информация. Смятам, че подобно обяснение би било много занимателно - Янев трябва да е готов да даде тези отговори пред прокуратурата, както и да поясни дали твърденията му са класифицирана информация или не", каза Петков по повод изнесената информация от страна на Янев за изчезналия "цирконий" от складовете на МВР.
"Никога не бих си позволил да злоупотребявам с каквото и да било, включително и с класифицирана информация. Призовавам Петков да носи отговорност за извършеното от него, както аз нося отговорност за казаното от мен. Нещо повече да разкаже цялата истина за скандала. С днешна дата отново потвърждавам, че скандалът с цирконий е международен и виновниците трябва да понесат своята отговорност, включително и финансовия министър и Иван Драшков", каза Янев и припомни, че сегашният вътрешен министър косвено е потвърдил казаното от него след като го е посъветвал да се обърне към ДАНС за информация по скандала. "По отношение на това от къде получавам информация по този случай мога да кажа следното: Информацията от една страна е от засегнатите и от друга от европейските контролни органи", каза още Яне Янев и добави: "Едно от най-важните права според Конституцията е българските граждани да получават и разпространяват информация, в това число и за корупция, в която са оплетени Румен Петков и Иван Драшков."



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е благоприятен да направите лек намек на половинката си

Денят е благоприятен да направите лек намек на