Toyota Motor Corp. Председателят Акио Тойода се извинява на пресконференция.

Свързани новини

09.06.2024 07:12

Японските производители на автомобили са фалшифицирали резултатите от тестовете за безопасност

Видян 2369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои от най-известните японски производители на автомобили признаха, че са извършили измами при тестовете за безопасност, за да получат сертификат за продажба на нови автомобили. Разкритията идват след официално и широкомащабно разследване, започнало след като станаха известни случаи на фалшифициране на тестовете в Daihatsu, дъщерно дружество на Toyota, и в други фирми.

Според изявление на Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма, от 85 производители, разследвани от правителството, петима, а именно Toyota, Mazda, Honda и Suzuki, както и производителят на двигатели Yamaha, са били уличени в измами при подаването на заявления за одобрение.

Одобрението на типа се изисква и се издава само на продукт, който отговаря на правните, техническите и екологичните изисквания и изискванията за безопасност.

„Измамите при заявленията за типово одобрение подкопават доверието на потребителите и подкопават самите основи на системата за сертифициране на автомобили и е изключително жалко, че са разкрити нови измами“, се казва в изявлението на министерството.


Установено е, че Mazda е фалшифицирала резултатите от краш тестовете на няколко модела. Suzuki е направила неверни твърдения за резултатите от тестовете на спирачната система за един модел, а Honda е подправила тестовете за шум за 22 произведени преди това автомобила, се казва още в доклада.

Разследването на Toyota продължава, но проучването вече е установило, че производителят на автомобили е представил неверни данни при тестовете за защита на пешеходците и е „фалшифицирал“ автомобили за краш-тестове за седем модела автомобили.

Председателят на Toyota Акио Тойода поднесе извинения в понеделник. Според Асошиейтед прес (АП) той е предположил, че някои правила за сертифициране в Япония може да са прекалено строги, и е заявил, че компанията може да е била твърде нетърпелива да направи тестовете в момент, когато разновидностите на моделите са се разраствали.

Toyota заяви, че нарушението не засяга безопасността на автомобилите, които вече се движат по пътищата. Производството на три модела - Corolla Fielder, Corolla Axio и Yaris Cross, е спряно.


 Базираната в Токио Honda Motor Company също се извини за неправилните тестове.


Министерството заяви, че ще продължи да разследва петте компании и ще предприеме строги мерки въз основа на резултатите.


Toyota е най-големият автомобилен производител в света, който продава повече от десет милиона автомобила годишно. Япония е третата по големина страна производител на автомобили в света, след Китай и САЩ.


 На снимката: Toyota Motor Corp. Председателят Акио Тойода се извинява на пресконференция. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей