Има доказателства за наличието на войски на КНДР в Русия: Пентагонът

Свързани новини

23.10.2024 15:23

Има доказателства за наличието на войски на Северна Корея в Русия: Пентагонът

Видян 279 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Севернокорейски военнослужещи са пристигнали в Русия, твърди министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, но добавя, че Вашингтон засега няма представа какви са плановете им в страната. По-рано Пхенян отхвърли обвинението, а Кремъл изтъкна „противоречивата информация“ по въпроса.

Говорейки пред репортери в Рим в сряда, Остин заяви, че „има доказателства за наличието на войски на КНДР в Русия“, като добави, че „какво точно правят, предстои да разберем“. Според министъра Вашингтон се опитва да получи допълнителна информация за предполагаемото разполагане.

Той обаче подчерта, че би било „сериозен проблем“, ако Северна Корея възнамерява „да участва в тази война от името на Русия“. Остин също така не пожела да каже колко войници уж са пристигнали в страната и къде се намират те.


Миналата седмица Владимир Зеленский обвини Северна Корея, че е изпратила военен контингент в подкрепа на руските войски в бойните действия. В понеделник същите опасения бяха изразени от Южна Корея, която привика руския посланик в Сеул и „категорично призова за незабавно изтегляне на севернокорейските войски и [за] прекратяване на съответното сътрудничество“ с Пхенян, като същевременно заплаши да „отговори с всички възможни средства“, ако това не се случи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Северна Корея е „близък съсед на Русия... развиваме отношенията си във всички области“. Той е добавил, че сътрудничеството между двете „е наше суверенно право и никой не трябва да се притеснява, защото сътрудничеството не е насочено срещу трети страни... Виждаме много противоречива информация“, е казал той, визирайки обвиненията на Сеул и твърденията на Пентагона, че не е в състояние да ги потвърди до момента.


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.10.2024 22:06

    Адся, ми те рашките го казват в официалната си преса, че корейчетата тренират у тях.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 27 октомври 21:00ч.

Пропукване 2007 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 53 мин

Режисьор: Грегъри Хоблит
В ролите: Антъни Хопкинс Тед Крауфорд Райън Гослинг Уили Бийчъм Розамунд Пайк Ники Гарднър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв